DF: PostNord-top burde have holdt tilbage med egen løn

Økonomien i PostNord sejler, og så giver det ifølge DF ikke mening med store lønstigninger til cheferne.

PostNord skulle have holdt tilbage fra at øge bestyrelsens løn, mener DF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Lønstigningerne til cheferne i PostNord har været for store de seneste år, når man tænker på virksomhedens skrøbelige økonomi.

Det mener Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen.

- Det er manglende dømmekraft. Normalt honorerer man lønstigninger, og i særdeleshed store lønstigninger, på grund af resultater. Kun hvis målet har været at køre det hele i hegnet, er lønnen fortjent, siger han.

Fagbladet 3F har lavet en gennemgang af PostNords årsregnskaber fra 2011-2015. Den viser store lønstigninger til virksomhedens øverste ledelse. Og det i en tid, hvor virksomhedens økonomi har været presset.

Den største lønstigning gik til koncernens tidligere finansdirektør Henrik Rättzen. Fra 2012 til 2013 steg hans månedsløn med 28.000 svenske kroner.

Det betød, at der hver fjerde uge rullede 508.000 svenske kroner ind på hans lønkonto.

Da Rättzen forlod PostNord i 2014, var det med en klækkelig fratrædelsesgodtgørelse. Ifølge PostNords årsrapport fra 2015 fik han 6,8 millioner svenske kroner for fire og en halv måneds arbejde.

- PostNord-toppen har tilsyneladende ikke været i stand til at tage vare om deres virksomhed. Det hele sejler, og det er påfaldende med så kæmpe lønninger for så ringe en indsats, siger Henrik Brodersen.