DF: Politisk korrekte Kvinfo er blind for muslimske kvinder

Videncenteret kritiseres for at bruge mere krudt på kønskvoter end reelle problemer for muslimske kvinder.

Arkivfoto. Videncenteret kritiseres for at bruge mere krudt på kønskvoter end reelle problemer for muslimske kvinder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Dansk Folkeparti sætter ligesom Liberal Alliance spørgsmålstegn ved, om videncenteret Kvinfo skal modtage statsstøtte.

»Kvinfo er i mine øjne ikke et objektivt videnscenter, men nærmere en opinionsdanner. Derfor kan man godt forholde sig tvivlende til, om de bør modtage statsstøtte generelt, og om hvilken kvalitet de leverer.«

»Kvinfos politiske korrekthed gør dem blinde over for den måske største ligestillingsmæssige udfordring i Danmark i dag,« siger ligestillingsordfører Karina Adsbøl (DF) i en skriftlig kommentar.

Hun henviser til, at Kvinfo »bruger meget mere krudt« på kønskvoter på direktionsgangene end på ligestillingsproblemer for kvinder med muslimsk baggrund.

»Det er min oplevelse, at Kvinfo har en meget politisk dagsorden, hvor man forfølger ideologiske mål i stedet for at forholde sig objektivt til kvinders udfordringer i Danmark«, siger Karina Adsbøl.

»Kvinfo skal omfavne alle kvinder, og det mener jeg ikke, de gør«.

Liberal Alliances Laura Lindahl vil sløjfe al statsstøtte til Kvinfo, som hun beskylder for venstreorienteret propaganda. Den største del af støtten er forankret i Udenrigsministeriet og låst indtil 2020.

Men en mindre del på omkring to millioner kroner ligger under udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Støtten går til et mentornetværk for minoritetskvinder.

Og den støtte er Støjberg - på opfordring fra LA - klar til at droppe allerede i år. I stedet skal en anden aktør drive mentornetværket videre, lægger Støjberg op til.

Det sker, efter at kulturminister Mette Bock (LA) mandag fratog Kvinfo opgaven med at drive bibliotek - og sløjfede de penge, der fulgte med.

Ministeren har dog onsdag over for Altinget forsikret, at der ikke er nogen relation mellem LA's holdning til Kvinfo og beslutningen om biblioteket.