DF-politiker langer ud efter dansk efterretningstjeneste: Truslen fra Rusland er overdrevet

Ifølge DF-politiker Marie Krarup er Forsvarets Efterretningstjenestes advarsler om Rusland overdrevne og en bevidst afledning for at dække over værre trusler.

DFs Marie Krarup angriber kontroversielt Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, for at overdrive truslen fra Rusland i et forsøg på at dække over værre trusler. Det skriver Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) seneste advarsler om truslen fra Rusland er en »afledningsmanøvre«.

Sådan siger Marie Krarup fra Dansk Folkeparti i dagens udgave af Jyllands-Posten.

»Der tror jeg desværre, at FE er blevet påvirket af politikerne. Jeg tror, at indholdet af de enkelte analyser (om Rusland, red.) er fine nok. Det er mere listen over, hvad der er farligst, jeg synes virker mærkelig. Når vi nu ved, at folk bliver dræbt i Europas gader af islamiske terrorister, burde FE have lagt mere vægt på det end på truslen fra Rusland,« siger hun til Jyllands-Posten og henviser til efterretningstjenestens risikovurdering fra december.

Ifølge Marie Krarup er truslen fra Rusland overdrevet i et forsøg på at dække over værre trusler fra islamistiske terrorister.

Hun mener blandt andet, at FE, puster risikoen for russiske cyberangreb op og kalder scenariet, hvor Rusland bryder ind i et politisk valgsystem og tæller stemmer forkert op for »urealistisk«.

Udtalelsen har fået forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) op ad stolen. Han siger til Jyllands-Posten, at der ikke er grund til at betvivle, »hvorvidt FE er professionel eller en propagandaorganisation«, og at Marie Krarup ikke bør »underminere tilliden til det danske efterretningsvæsen«.

Også Socialdemokratiets og De Radikales udenrigsordførere, Nick Hækkerup (S) og Martin Lidegaard (R), tager skarp afstand fra Marie Krarups udmeldinger.