DF-plakat giver genlyd i omverdenen

Dansk udlændingepolitik og ikke mindst DFs valgplakat dominerer de udenlandske korrespondenters indslag om valgkampen.

Folketingsvalgets store tema – velfærd og skat – sælger ikke aviser i udlandet. Til gengæld vil omverdenen gerne vide noget om Danmarks udlændingepolitik – ikke mindst efter krisen på grund af de 12 omstridte karikaturtegninger af profeten Muhammed. Og tyrkerne og araberne vil i dag stifte bekendtskab med Dansk Folkepartis brug af muslimernes profet i partiets kampagne.

»Jeg har skrevet en artikel om tegningen, fordi den vil interessere tyrkerne efter striden om Jyllands-Postens profet-karikaturer,« siger Sadi Tekelioglu, der skriver fra Danmark for den tyrkiske avis Sabah og også er redaktør for den dansk-tyrkiske avis Haber.

I artiklen citerer han det dansk-tyrkiske folketingsmedlem fra Socialdemokraterne, Hüseyin Arac, der opfordrer muslimerne i Danmark til ikke at lade provokere af Dansk Folkepartis tegning.

Osama al-Habahbeh, der arbejder for den arabiske TV-station al-Jazeera og det jordanske nyhedsbureau, har ligeledes vinklet på Dansk Folkepartis Muhammed-tegning.

»Offentligheden i den arabiske verden er ikke optaget af det dansk valg og slet ikke valgtemaer som velfærdsstaten og skattelettelser. Men valgplakaten fra Dansk Parti vil vække en interesse,« forklarer Osama al-Habahbeh.