DF: Partistøtte skader folkestyret

I en kronik langer Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen ud efter sponsorpenge til partierne. Det er unødvendigt og skader folkestyret, siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Partistøtte fra fagforeninger og virksomheder skader det danske folkestyre, og så er det i øvrigt slet ikke nødvendigt. Sådan lyder kritikken i en kronik i Søndagsavisen skrevet af folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF).

»Jeg er bekymret, fordi jeg oplever, at fagforeninger, organisationer og virksomheder får stigende indflydelse på arbejdet på Christiansborg, på grund af de mange penge, der efterhånden flyder til partier og politikere,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Selv om organisationer, fagforeninger og virksomheder også har ret til en stemme i demokratiet, så er det ikke hensigtsmæssigt at det foregår på denne måde, mener Ahrendtsen.

»Det skaber en afhængighed gennem penge, og det er ikke en god afhængighed. Jeg har aldrig selv modtaget penge fra fagforeninger eller virksomheder. Jeg har modtaget penge fra Dansk Folkepartis lokalafdeling i Odense, men det er penge, der er sparet op gennem medlemskontingenter. Alt ud over det synes jeg faktisk ikke er særlig godt, fordi det skaber en forventning om, at man får noget til gengæld. Og så glemmer man måske vælgerne,« siger DF-politikeren.

Hans pointe er, at det faktisk slet ikke er nødvendigt med alle de penge for at klare sig godt politisk. Det er han selv et eksempel på, mener han.

»Dansk Folkeparti stormer frem i meningsmålingerne, og vi er det parti, der modtager suverænt færrest penge fra organisationer, fagforeninger og virksomheder. Mit eget eksempel er, at jeg aldrig har modtaget noget, men alligevel er jeg gået frem ved hvert valg. Jeg har satset på omtale i radio, fjernsyn og dagblade, så det er slet ikke nødvendigt med alle de her annoncekroner,« siger Alex Ahrendtsen, der mener, at det er for stor en pris at betale som politiker og parti, hvis man gør sig afhængig af annoncekroner.

»Vælgerne er ikke dumme - man skal ikke undervurdere dem. De lytter til, hvad du siger, og hvordan du siger det. og går ikke så meget op i, hvordan du ser ud i en reklame,« siger Alex Ahrendtsen.

Regeringen ventes at fremlægge sig udspil til nye partistøtteregler i næste uge.