DF: Pædofile skal mindst fem år bag tremmer

Justitsministerens tiltag om at hæve straffen for pædofili til 3,5 år er »et skridt i den rigtige retning«, mener Dansk Folkeparti. Minimumsstraffen bør dog være fem år, lyder det fra partiet.

Peter Skaarup (DF) mener, at minimumsstraffen for at forgribe sig på et barn skal være fem år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forgriber man sig på et barn, så skal minimumsstraffen være fem år og ikke kun 3,5, som justitsminister Søren Pind (V) ifølge Berlingske lægger op til.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), der kalder Pinds forslag »et skridt i den rigtige retning.«:

»Men det er stadig sådan, at 3,5 års fængsel for seksuelt misbrug af børn er for lidt. Vi vil gerne op på i højere niveau, for det kan ødelægge et barns liv, at man bliver udsat for et overgreb og noget, man ikke forstår, og som man først senere hen kan mærke på krop og sjæl,« siger DF-ordføreren til Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen sender fredag lovforslaget om at hæve straffen for pædofili i høring. Helt konkret vil ændringen betyde, at den såkaldte normalstraf for pædofili hæves fra nuværende 2,5 år til 3,5 år. Justitsministeren begrunder over for Berlingske, at strafniveauerne, som de er i dag, er for lave, når man ser på de straffe, gerningsmænd i pædofilisager har fået. Strafferammen for seksuelle overgreb mod børn under 15 år er i dag på otte års fængsel, mens strafferammen for overgreb på børn under 12 år lyder på 12 års fængsel. Peter Skaarup bakker ministeren op i, at straffeniveauerne er for lave.

»Selv i grove sager i dag har man meget svært ved at gå op i maksimumstraffen. Der ser vi gerne, at man har et minimum på fem års fængsel, mens at man også kan komme op i den høje ende af strafferegistret, for eksempel 12 års fængsel i nogle af de alvorlige sager,« siger DFeren og begrunder:

»Der er for eksempel Tønder-sagen, hvor man er ude i det allermest alvorlige yderområde af de handlinger, man kan forestille sig et menneske foretage sig. Slet ikke engang i den sag når man op i den højeste straf, man kan få. Så der er brug for både normalstraffe og også et nøk opad, når det gælder strafferammerne, så man kommer højere op i niveau.«