DF-ordfører efter beskyldninger om politisk tyveri mod minister: Det bliver hun sgu nødt til at gøre bedre

Efter beskyldninger om politisk tyveri har Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen og kulturminister Mette Bock forsøgt at klinke skårene. »Det bliver hun sgu nødt til at gøre bedre. Vi er trods alt støtteparti,« lyder det fra Ahrendtsen.

»Det bliver hun sgu nødt til at gøre bedre. Vi er trods alt støtteparti,« lyder advarslen fra DFs kulturordfører, AlexAhrendtsen, til kulturminister Mette Bock (LA) . Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To kulturpolitiske udspil, der på lange stræk er identiske, har endnu engang udstillet et manglende samspil mellem regeringen og det støtteparti, Dansk Folkeparti.

Mens DFs kultur-ordfører Alex Ahrendtsen i mandagens Politiken har spillet ud med et forslag om at fjerne orkestre og koncerthuse fra Danmarks Radios ansvarsområde, kan man i Jyllands-Posten læse et lignende regeringsudspil fra kulturminister Mette Bock (LA) på baggrund af en kronik i avisen.

Alex Ahrendtsen har beskyldt ministeren for at løbe med hans ideer, for da Ahrendtsen nikkede til at Politiken kunne sende hans ti-punktsplan videre til ministeren med henblik på at få en kommentar, havde han intet hørt om, at noget tilsvarende var på vej fra regeringen.

»Det har været et dumt forløb,« siger Alex Ahrendtsen mandag morgen.

Kulturminister Mette Bock har ifølge Alex Ahrendtsen ringet til DF-ordføreren for at klinke skårene.

»Jeg har talt med ministeren. Hun siger, at hun har sendt kronikken, før Politiken henvendte sig. Det må jeg så stole på, og så ellers glæde mig over, at vi åbenbart har tænkt de samme tanker. Men hun burde da lige have ringet og fortalt, at hun havde noget på vej. Jeg synes selv, jeg er god til at inddrage og informere ministeren. Så jeg sagde til hende, at det var skuffende,« fortæller Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkeparti har ved flere lejligehder beskyldt VLAK-regeringen for manglende inddragelse og orientering, når respektive ministre har haft politiske udspil på vej. Det har blandt andet ført til, at en ny politiuddannelse er blevet placeret i Vejle frem for i Herning, som regeringen ellers havde beslutet.

DF: Det er en ommer

Alex Ahrendtsen oplyser, at han har været i gang med sit udspil i det meste af et års tid og intet har hørt fra Kulturministeriet om noget tilsvarende.

Det var på den baggrund, forklarer Ahrendtsen, at hans første indsklydelse var, at der var tale om politisk kopiering. Om sit forhold til kulturministeren, siger han:

»Indtil det her troede jeg, det var tillidsfuldt og respektfuldt. Jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kunne for at informere ministeren. Jeg forsøger at være så åben og så tillidsfuld, jeg kan. Det må hun altså gøre lidt bedre i fremtiden for at opbygge tilliden.«

Hvordan ser du det så på nu?

»Jeg er sådan lidt skuffet, hvis du forstår. Det bliver hun sgu nødt til at gøre bedre. Vi er trods alt støtteparti. Det er regel nummer et, at man har en god kommunikation med støttepartiets ordførere. Det er en ommer,« siger Alex Ahrendtsen.

Både Alex Ahrendtsen og kulturminister Mette Bock ønsker at udskille koncerthuse, orkestre, kor og ensembler fra Danmarks Radio for styrke musik og teater og lade DR koncentrere sig om at være et mediehus.

Det at Liberal Alliance og Dansk Folkeparti tilsyneladende er begyndt at tænke helt ens giver jo store perspektiver for dansk politik mere generelt. Hvad kan vi forestille os i fremtiden?

»Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig. Jeg er bare kulturordfører,« siger Alex Ahrendtsen.