DF om V-trafikforslag: Det er noget pjat

Hvis Venstres Karsten Lauritzen har lyst til at rende over for rødt med livet som indsats, så skal han være velkommen. Men at lovliggøre at gå over for rødt lys bliver ikke med støtte fra Dansk Folkeparti.

Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bare fordi mange mennesker i forvejen bryder færdselsreglerne og går over for rødt, er der ingen grund til at ændre på loven, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen (DF), om forslaget fra Venstre.

»Bare fordi, der er nogen, der ikke overholder færdselsreglerne, betyder det jo ikke, at man skal lovliggøre ulovlighederne,« siger han.

Manglen på respekt for den røde mand er ellers netop en af grundene til forslaget fra Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

»Det skal ikke være en kriminel handling (at gå over for rødt, red.), for vi har jo det problem, at der ikke er nogen der overholder lovgivningen i dag. Folk skal tænke sig om og bruge deres sunde fornuft og selvfølgelig ikke gå over, når der kommer biler. Sund fornuft er bedre end firkantede regler,« siger han til dr.dk.

Men der er allerede rigeligt at bruge sin sunde fornuft på i trafikken, mener Kim Christiansen.

»Jeg ved ikke, hvem der skulle blive mere agtpågivende af det. Måske fodgængerne, hvis de skal over for rødt, for så bliver det med livet som indsats, hvis man skal til at rende over for rødt. Og hvis det handler om bilisterne, så synes jeg i forvejen, de har rigeligt at holde øje med. Blandt andet fodgængere der går over for rødt, cyklister der cykler i fodgængerfelterne og bilister, der kører mod færdselsretningen. Så der er rigeligt at holde øje med i forvejen,« siger han.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), er heller ikke begejstret for Venstres forslag.

»Lysreguleringer er sat op, der hvor der er en grund til, at de er der. Ellers sætter man dem ikke op. Derfor er vi absolut imod Venstres forslag,« skriver hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Heller ikke hos de Konservative er der opbakning at hente.

»Problemet er, at børn ikke kan forstå, at de skal vente på grønt, når voksne går over for rødt. Og børn kan ikke overskue trafikken godt nok til at kunne gå sikkert over for rødt. Så af hensyn til børnenes trafiksikkerhed kan jeg ikke tilslutte mig forslaget,« skriver retsordfører Tom Behnke (K) i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.