DF om sundhedspakke: Det var på tide

Ifølge Dansk Folkeparti er det positivt, at regeringen omsider investerer i kronisk syge med den nye sundhedspakke, der præsenteres torsdag.

Dansk Folkepartis Liselott Blixt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig sker der noget.

Dansk Folkeparti er tilfreds med udsigterne til den milliardstore sundhedspakke, som regeringen torsdag formiddag præsenterer.

Men regeringen måtte gerne have været tidligere ude, påpeger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

»Det var på tide. Nogle af de forslag, som de nu kommer med på kroniske diagnoser som KOL, diabetes, astma og så videre, er nogle, som vi tidligere har stillet i folketingssalen, men som ikke har fået opbakning,« siger Liselott Blixt.

I sundhedspakken, der er en hjørnesten i regeringens oplæg til finansloven, vil regeringen ifølge Berlingskes oplysninger blandt andet afsætte 1,5 milliarder kroner til behandlingen af kronisk syge. Pengene skal særligt rettes mod diabetikere, KOL-patienter og borgere med gigtsygdomme.

Der er desuden udsigt til en øget og forbedret indsats på kræftområdet, et området som regeringen ligeledes vil milliardinvestere i.

Dansk Folkeparti ser frem til at se, hvordan regeringen vil fordele pengene og minder om, at mange områder har brug for fokus.

»Det er svært at få alle diagnoser med. Jeg håber, man gør det bredt, når man skal ind og finde ud af, hvordan pengene skal fordeles, fordi der er også sjældne diagnoser, som ikke lige er blevet nævnt, men som også har det svært. Dem vil jeg også gerne have handlingsplaner på,« siger Liselott Blixt.

Sundhedspakken med arbejdstitlen »Jo før, jo bedre«, præsenteres på et pressemøde klokken 11 torsdag og indeholder tiltag for fem milliarder kroner frem mod 2018.