DF om Pape-melding: »Han bør koncentrere sig om at vinde valget«

Dansk Folkeparti mener, det bliver svært for de Konservative at få deres udlændingepolitik igennem efter valget. Konservative vil ikke sortere indvandrere efter nationalitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti går nu i rette med den nyudnævnte Konservative leder, Søren Pape Poulsen, der vender sig imod Venstres bud på en ny borgerlig udlændingepolitik i dagens Berlingske.

De Konservative vil ikke være med til at sortere indvandrere fra ikke-europæiske lande efter deres nationalitet, og det huer ikke Dansk Folkeparti.

»Han (Søren Pape Poulsen, red.) bør koncentrere sig om at vinde valget. Jeg føler, vi er er ved at finde fælles fodslag med Venstre om udlændingepolitikken, og det er lidt specielt, hvis de Konservative nu vil gøre noget helt andet. Så må man jo håbe for de Konservative, at de bliver rigtig store efter valget, så de har mulighed for at sætte deres politik igennem et borgerligt flertal. Men det kan selvfølgelig blive lidt svært for dem,« siger Dansk Folkepartis politiske næstformand, Søren Espersen med reference til de Konservatives lave meningsmålinger, hvor DF og Venstre samlet er omtrent otte gange så store.

Han er glad for, at Venstre på deres sommergruppemøde åbnede op for at sortere indvandrere på deres nationalitet ved hjælp af en særlig liste over højtudviklede lande udenfor EU, der skal underligges lempeligere udlændinge-regler.

Eksempelvis skal det ifølge Venstre være nemmere for en australier og en amerikaner at komme til Danmark for at arbejde, end det skal være for en somalier.

Derfor ryster Søren Espersen på hovedet af den Konservative formand, som i dag udtaler, at han er »fløjtende ligeglad« med, om et menneske kommer fra Brasilien, Indien, Marokko eller Saudi Arabien.

»Det er vanskeligere at integrere folk fra ikke-vestlige lande, og jeg tror sjældent, at den type indvandrere får det gode arbejde. Jeg tror, det var Venstre, der engang sagde, at det er vanskeligere at integrere en somalier end en amerikaner, og det er jo  fuldstændig rigtigt,« siger Søren Espersen.

I dag mødes Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og toppen af dansk erhvervsliv i Forum i København til et såkaldt topmøde arrangeret af Dansk Industri. Temaet er, at Danmark skal blive bedre til at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.