DF om forurening: Folk vælger selv at bo i byerne

Det er problematisk, at folk bliver syge af høj luftforurening i byerne, men det må være op til den enkelte at gøre op med sig selv, hvordan man lever, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Foto: Mikkel Østergaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er bekymrende, at luftforurening i byerne medfører en øget risiko for hjertesvigt, men man kan ikke tvinge folk til at bosætte sig hverken uden for eller inde i de større byer.

Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, efter at Berlingske kan fortælle, at risikoen for at blive indlagt med eller dø af hjertesvigt ifølge ny forskning er øget med op til to procent i dagene efter, at partikelforureningen er steget, for eksempel i større byer.

»Det må være op til den enkelte at tænke på, hvordan man lever, og hvor man lever. Jeg tror, at alle ved, at hvis man bosætter sig i en storby, så er der andre risici, men vi kan ikke forbyde den udvikling,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Dansk Folkeparti har kritiseret regeringens klimakatalog, hvoraf nogle af forslagene går på at indføre roadpricing og øge afgifterne på benzin. Ifølge trafikordfører Kim Christiansen (DF) vil det således gå hårdt ud over indbyggerne i udkantsområder, der er afhængige af at have bil til for eksempel at komme på arbejde. Det er partifællen Liselott Blixt enig i.

»Vi gør det jo ikke bedre ved at stuve folk sammen i storbyerne. For hvis man laver højere afgifter, så gør det, at folk må klumpe sig sammen i byerne, og så har vi en større luftforurening,« siger hun.