DF og S vil fjerne forbud mod bøsser som bloddonorer

Homoseksuelle mænd skal kunne give blod, mener DF og S, som støtter forslaget fra De Radikales formand, Morten Østergaard.

»Det er et udmærket forslag. Jeg forstår ikke, at man har den forskelsbehandling. Jeg kan kun tilslutte mig, at vi går med,« siger Liselott Blixt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokraterne vil udelukke bøsser fra at donere blod til landets blodbanker.

Det siger sundhedsordførerne Liselott Blixt, (DF) og Flemming Møller Mortensen (S). De er enige med De Radikales leder, Morten Østergaard, i at fjerne forbuddet for homoseksuelle.

»Det er et udmærket forslag. Jeg forstår ikke, at man har den forskelsbehandling. Jeg kan kun tilslutte mig, at vi går med,« siger Liselott Blixt.

I dag må homoseksuelle mænd ikke blive bloddonorer, da de menes at have større risiko for smitte med hiv og hepatitis end heteroseksuelle.

Liselott Blixt er enig med klinisk professor Jens Lundgren, fra Københavns Universitet, i, at bøsser ikke udgør en større risiko end andre bloddonorer.

»Nej. Når jeg selv kommer som bloddonor, udfylder du en række spørgsmål. Det må være uanset, om du er mand eller kvinde, eller hvem du lever sammen med. I dag får du medicin, så du ikke er smittebærer på samme måde,« siger Liselott Blixt.

Flemming Møller Mortensen er enig.

»Det er Socialdemokraternes holdning, at det er sådan, det skal være. Vi skal bare hele tiden sørge for, at det ikke kommer til at gå ud over patientsikkerheden. Der er intet, der er vigtigere end patientsikkerheden,« siger Flemming Møller Mortensen.

»Vi skal have et klart udsagn. Det ser ud, som om udsagnet bliver mere og mere entydigt. Derfor er det også den socialdemokratiske holdning, at man skal fjerne denne restriktion.«