DF og S danner fælles finansfront

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forsøger at samles om en fælles økonomisk linje, der skal lægge pres på regeringen om at sikre et offentligt lønhop.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lægger nu samlet pres på regeringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Fogh fører famlende finanspolitik. Budskabet var klart fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der torsdag holdt et møde for at sikre en lønpulje til de offentligt ansatte uden at overophede økonomien.

- Vi vil lægge et pres på regeringen ved at vise dem, at der er et flertal uden om regeringen, som gerne vil give en lønstigning til de offentligt ansatte, sagde Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt efter mødet med partitoppen fra regeringsstøtten Dansk Folkeparti.

Den styrkede alliance med Socialdemokratiet hilses velkommen hos Dansk Folkepartis finanslovordfører, Kristian Thulesen Dahl, der kritiserer regeringen for en slingrende kurs med tilbagetrækning af en stigning af børnechecken til 400 millioner kroner.

- Regeringen har en mere usikker hånd for tiden og virker famlende i forhold til, hvordan de vil føre finanspolitik, og det er ikke godt, fastslår Kristian Thulesen Dahl

/ritzau/