DF og LA lægger afstand til Khader: »Jeg ville ikke være tryg ved at få sådan en besked«

Naser Khaders vælgerforening i Aarhus kræver en forklaring af den konservative profil.

Dansk Folkeparti tager skarpt afstand til den konservative Naser Khader i sagen om en besked sendt til lederen af Exitcirklen Sherik Khankan. . (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti tager skarpt afstand til den konservative Naser Khader i sagen om en besked sendt til lederen af Exitcirklen Sherik Khankan. Khankan beskylder Khader for at ville true hende itl tavshed.

»Jeg tager skarpt afstand fra trusler og pression i forhold til, om folk skal have lov til at tale i det offentlige rum. Og jeg kan kun tage afstand fra den ageren, der har været fra Khaders side,« siger partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Men spørgsmålet er jo, om det er en trussel eller ej, hvordan opfatter du meddelelsen til Khankan?

»Jeg vil sige, at jeg ikke ville have været særlig tryg ved selv at få sådan en besked fra en person, som på en eller anden måde måtte have noget, som var kompromitterende over for mig. Det havde ikke været en rar besked at få, lad os sige det på den måde,« siger Peter Kofod Poulsen.

Han mener, at Naser Khader nu må forklare sig og »lægge kortene på bordet. Og fortælle hvad der er op og ned på den her historie.«

Også Martin Henriksen fra DF tager afstand fra Naser Khader.

»Det tilkommer ikke mig at blande mig i den slags. Men forudsat, at alt det her er rigtigt, så er det selvfølgelig ikke en ordentlig måde at agere på. Den slags tager jeg naturligvis afstand fra,« siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti har støttet Naser Khader i sagen om midler til Exitcirklen.

»Jeg taler generelt ikke med folk om, hvem de har haft et forhold med. I den her sag har jeg sådan set bare forholdt mig til substansen, og det er, at personer, der går ind for sharialovgivning, skal ikke have penge til at bekæmpe social og religiøs kontrol,« siger Martin Henriksen.

Også den konservative vælgerforening i Aarhus, hvor Naser Khader er opstillet, ønsker en forklaring fra deres kandidat. Formand for vælgerforeningen Lars Kjær sioger.

»En sag af den her art ser vi selvfølgelig på med den største alvor, selv om jeg ikke kender detaljerne enndu. Derfor har jeg heller ikke på nuværende tidspunkt nogen kommentar til den.«

Lars Kjær vil i løbet af weekenden sætte sig sammen med nogle af sine partifæller i kredsen og tage kontakt til Naser Khader for at få hans forklaring.

Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund synes ikke, at Naser Khaders ageren er i orden.

»Uanset hvem man er – folkevalgt eller almindelig borger – skal man holde sig på den rigtige side af loven og af god opførsel. Og jeg synes ikke, det her ser godt ud,« siger hun.