DF og EL vil spænde ben for Det Sorte Register

Hjemmesiden Det Sorte Register, der hænger offentligt ansatte ud, slipper uden om datalovgivningen ved at have adresse i Tyskland. Det vil Dansk Folkeparti og Enhedslisten sætte en stopper for.

DFs Peter Skaarup (billedet) og Pernille Skipper fra Enhedslisten vil begge sætte en stopper for hjemmesiden Det Sorte Register. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om man bliver kaldt en børnekidnapper eller psykopat fra en dansk eller en tysk hjemmeside gør ikke den store forskel.

Derfor skylder Christiansborg de offentlige ansatte, der hænges ud på siden Det Sorte Register, at finde en løsning, så chikanen af dem kan høre op, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF):

»For de offentligt ansatte er det ligegyldigt, om en side er registreret i Tyskland, i Danmark eller på Sri Lanka. Sagen er, at de bliver hængt ud og truet. Der må vi bede regeringen om at finde en teknisk løsning,« siger han og henviser til, at fagforbundet HK Kommunal og hovedorganisationen FTF i Politiken efterspørger en lovændring, så hjemmesiden ikke kan slippe uden om den danske datalovgivning ved at have adresse i Tyskland.

»Det er en rigtig god idé med en lovændring, der kan standse den slags. Det er skidt, at offentligt ansatte, der bare passer deres arbejde, bliver hængt ud på den måde. Det er ikke rimeligt. De er ofte i diskussioner med kunderne og er nødt til at skære igennem. Det skal de ikke straffes for. Derfor vil jeg meget gerne bære det forslag med over til regeringen og høre, hvad den har tænkt sig,« siger Peter Skaarup.

Han bakkes op af en ellers sædvanlig politisk modstander: Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper (Ø) erklærer sig også parat til at finde en løsning, der spænder ben for Det Sorte Register.

»Sådan en hjemmeside er et kæmpe, kæmpe problem for sikkerheden og privatlivet for vores offentlige ansatte, som knokler en vis legemsdel ud af bukserne til vores alles gavn. Det er fuldstændig uacceptabelt,« siger hun og tilføjer, at første skridt kan være at tage kontakt til Tyskland for at høre, hvad man kan gøre »i samarbejdets gode ånd«.

»Hvis der er behov for en lovændring, så vil vi rigtig gerne være med til at snakke om det og kigge på, hvad der er galt med loven, siden sådan en hjemmeside kan få lov til at fortsætte.«