DF og De Konservative forlod forhandlingsbordet om minkkompensation: Derfor blev Ellemann

Jakob Ellemann-Jensen vil hellere behandle minkavlerne ordentligt end sine kollegaer i Folketinget, lyder meldingen efter gårsdagens aftale om kompensation til minkavlerne.

Jakob Ellemann-Jensen (V) mener ikke, at det har været et dårligt forhandlingsforløb, da kompensationen til minkavlerne skulle godkendes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kalder det borgerlig ansvarlighed, da Venstre forblev i aftalen for minkavlerne, der blev præsenteret i går, og som hverken DF eller De Konservative er en del af.

»Vi har brugt meget tid ved forhandlingsbordet, det er ikke nogen hemmelighed. Vi kommer til de forhandlinger, vi bliver inviteret til. Det synes jeg er det ordentlige. Og ved du hvad, det er vigtigere for mig at behandle minkavlerne ordentligt end mine kolleger her i Folketinget. De er blevet udsat for et fuldstændig vanvittigt overgreb, og de fortjener omsider at blive behandlet ordentligt,« forklarede Jakob Ellemann-Jensen til Politiken.

Kort forinden havde DF og De Konservative ellers forladt lokalet, da de ikke mente, at de var blevet hørt tilstrækkeligt i forhandlingsforløbet.

På forhånd havde Dansk Folkeparti og De Konservative ønsket en såkaldt dvaleordning, men begge partier forlod forhandlingerne i frustration over, at ordningen ikke var større end de 60 millioner kroner.

»Dybest set er det nik eller lad være. Vi har ikke mulighed for at flytte ret meget i den aftaletekst, der ligger,« lød kritikken fra Hans Kristian Skibby (DF).

Det billede deler Venstres formand ikke.

»Vi har forhandlet fra en erstatning, som på ingen måde ville kunne dække de gældsposter, som erhvervet havde, og til en situation, hvor der kommer en rimelig kompensation,« siger han ifølge Ritzau.

Efter måneders forhandlinger er et flertal i Folketinget enigt om at udbetale kompensation til minkavlere.

Det kommer til at koste et sted mellem 15,6 og 18,8 milliarder kroner at yde kompensation til minkavlerne og følgeerhvervene ifølge aftalen, der blev indgået i går aftes.

Det helt eksakte beløb kendes endnu ikke, blandt andet fordi hver minkavlers sag skal vurderes individuelt. Der har været omkring 1.000 minkfarme i Danmark.