DF ønsker blå motorvej over Kattegat

Dansk Folkeparti ønsker bedre vej- og togforbindelser til Kalundborg, så færger kan skabe en motorvej over Kattegat.

Foto: Molslinjen

Hurtigfærger mellem Kalundborg og Århus skal skabe en blå motorvej mellem landsdelene, der er en forsmag på Kattegatbroen og et alternativ til Storebæltsbroen for rejsende mellem Jylland og Sjælland.

Ønsket kommer fra Dansk Folkeparti og er en central del af partiets krav til de trafikforhandlinger, der er i gang i disse dage.

Regeringen forhandler med Folketingets partier om en trafikplan, der rækker frem mod 2020. Planen forventes at være på plads sidst i januar.

- Vi vil gerne styrke den blå motorvej over Kattegat. Det vil også være med til at lette trykket over Fyn og i trekantområdet. Det kræver en bedre vej til Kalundborg, der på sigt skal være en motorvej, siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, der også ønsker bedre togforbindelse til Kalundborg. Dobbeltsporet koster 1,3 milliarder kroner.

Det kræver et dobbeltspor mellem Lejre og Vipperød, hvor der i dag kun er ét spor. Strækningen er derfor en flaskehals og blokerer for flere og hurtigere tog mellem København og Kalundborg.

/ritzau/