DF: Ny undersøgelse understreger behovet for udlændingestramninger

En ny undersøgelse af kriminelle flygtninge understreger endnu en gang behovet for en begrænsning af asyltilstrømningen, mener Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører.

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), beder nu justitsminister Karen Hækkerup (S) og integrationsminister Manu Sareen (R) indkalde til forhandlinger om en ny udlændinge- og integrationspolitik. Det sker på baggrund af en ny dansk undersøgelse, der ifølge Jyllands-Posten viser, at drenge fra flygtningefamilier i høj grad bliver smittet af ungdomskriminaliteten i den kommune, de vokser op i.

»Vi har i lang tid sagt, at integrationsproblemerne ikke kan løses, når der fortsat kommer så mange til Danmark, og når flygtninge - som en konsekvens af den store indvandring - samler sig i ghettoer og parallelsamfund. Folk fra samme kulturkreds søger hinanden, og det giver problemer,« siger Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.

Han foreslår, at regeringen på baggrund af den nye undersøgelse indkalder til forhandlinger med det formål at begrænse tilstrømningen »i stedet for at gøre præcis det modsatte«.

»Det er dybt uansvarligt, at regeringen ingenting gør. Det viser den nye undersøgelse uden for al tvivl. Nu er det altså ikke længere kun Dansk Folkeparti, der påpeger problemer,« siger Martin Henriksen.

Ifølge Jyllands-Posten vil KL have regeringen til at forpligte flygtningefamilier til at bo i kommuner med lav ungdomskriminalitet i længere tid. Men det afviser integrationsminister Manu Sareen.

»Vi skal i stedet fokusere på det forebyggende arbejde blandt de unge,« siger han til Jyllands-Posten.