DF nupper mandat foran S

Følg kommunalvalget 2013 i Middelfart Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag d. 20. november 2013:

16:48: DF nupper mandat foran S: Efter flere fintællinger, hvor det længe var uklart om det sidste mandat gik til Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti, kan Jyllands-Posten nu berette, at det bliver Dansk Folkeparti, der tager det sidste mandat. Det har drejet sig om ganske få stemmer, der gjorde forskellen og sent i aftes så det ud til, at mandatet ville gå til Socialdemokraterne med en margen på seks stemmer, men mandatet ender altså hos DF, der dermed har tre sæder i byrådet. Mandatet for dog ingen betydning ift. magtfordelingen i kommunen.

11:21: Steen Dahlstrøm sikker i borgmesterstolen:
Danmarks længst siddende borgmester Steen Dahlstrøm kan lægge yderligere fire år oven i de 28 han allerede har bestredet posten i Middelfart Kommune. Efter et valg hvor Socialdemokraterne fik hele 42,1 procent af stemmerne tilskriver borgmesteren succesen kommunens gode stand: "Der er rigtig mange succes-historier. Vi er kommet godt gennem krisen og vi får flere virksomheder", siger Steen Dahlstrøm ifølge DR.
  
9:42: Steen Dahlstrøm kan sandsynligvis fortsætte som borgmester: Med 42,1 procent af stemmerne bag sig kan Steen Dahlstrøm (S) sandsynligvis se frem til fire nye år som borgmester i Middelfart Kommune, skriver Fyens Stiftstidende. Socialdemokraternes pæne valg sker især på SFs bekostning, som mistede halvdelen af stemmerne. Men en pæn fremgang på 3,8 procentpoint til Enhedslisten leverer det røde flertal, der ser ud til at sikre Steen Dahlstrøm borgmesterposten. 

Tirsdag d. 19. november 2013:

23:13: Resultat: Socialdemokratiet stadig størst: Socialdemokratiet går frem med 5,1 procentpoint i forhold til valget i 2009 og holder sin plads, som kommunens største parti med 42,1 procent af stemmerne. Det parti, der kommer Socialdemokraterne nærmest, er Venstre med 23,7 procent af stemmerne. Dansk Folkeparti får 10,4 procent af stemmerne skarpt efterfulgt af Enhedslisten med 9,0 procent.

14:20: 104-årig fra Middelfart opfyldte sin borgerpligt: Med hjælp fra sin nevø Egon Sørensen tog 104-årige Emma Sørensen tidligere i dag turen fra hjemmet på Idrætsvej til hallen ved Strib Skole for at stemme, skriver Fyens Stiftstidende. Dermed gjorde hun selv det, som hun i samme avis tidligere har refereret til som sin borgerpligt.
  
12.48: Stemmeprocenten kravler en anelse op: Klokken 11 her til formiddag havde 14 procent af de stemmeberettigede i Middelfart Kommune sat deres kryds, skriver Fyens Stiftstidende. Det er en anelse højere end de 13,76 procent registreret ved sidste valg. Martin Albertsen, der er stabschef, siger at alt forløber efter planen: "Det er selvfølgelig farligt at sige. Men vi har ingen problemer med de elektroniske stemmer". 
 
8:31: Borgmesteren kan fortsat blive socialdemokratisk: Borgmester Steen Dahlstrøm, som i forvejen er landets længst siddende, kan muligvis se frem til endnu fire år - og altså ikke blå bloks Niels Bebe (V) som meningsmålingerne ellers peger på. Ifølge Fyens Stiftstidendes lokalredaktør, Bjarne Jacobsen, kan Steen Dahlstrøm nemlig fortsat finde den nødvendige støtte ved at se mod de konservative og Dansk Folkeparti, som han før har konstitueret sig med.