DF: Ministeren skal have en næse - ikke væltes

DF tager transportministerens beklagelse til efterretning og vil ikke trække taburetten under ham.

DF vil ikke vælte transportminister Ole Birk Olesen (LA), udtaler formand Kristian Thulesen Dahl (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

København. Manglende orientering om PostNords krise bør udløse en næse til transportminister Ole Birk Olesen (LA), har Dansk Folkeparti besluttet på et gruppemøde.

- Jeg synes, det er kritisabelt, den måde ministeren har håndteret det på. Og det har han erkendt på mødet i morges, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl efter mødet.

Der har de seneste dage været spekuleret i, om støttepartiet kunne finde på at udtrykke mistillid til Ole Birk Olesen og dermed vælte ham.

Men DF-formanden har ingen planer om at vælte nogen ministre, understreger han.

Faktisk mener han, at Ole Birk Olesen allerede har fået en næse, efter ministeren på et møde tirsdag morgen beklagede den manglende orientering om krisen i PostNord.

Men ministeren har ikke officielt fået en næse af et flertal i Folketinget endnu. Adspurgt hvor stor en sådan næse til ministeren skal være - altså hvor alvorligt han skal kritiseres - svarer DF-formanden:

- Det er svært at udmåle størrelsen på en næse.

Mens partiformanden ikke vil sætte størrelse på næsen, vil transportordfører Kim Christiansen (DF) gerne:

- Det blev en stor næse, som jeg også sagde inden mødet. Det var det, der var opbakning til i gruppen. Og så må vi prøve at kigge fremad, siger han efter mødet.

Da transportordføreren bliver bedt om at sætte tal på, hvor alvorlig næsen er på en skala fra 1 til 10, svarer han prompte "10":

- Jeg tror, ministeren har forstået budskabet om, at det er alvorligt, og at vi ønsker et helt andet informationsniveau, når vi skal beslutte ting. Og det tror jeg, ministeren vil indrette sig efter fremover, siger Kim Christiansen.

Han har tidligere kaldt Ole Birk Olesen både arrogant og inkompetent. Men nu gælder det om at kigge fremad og få fundet en løsning på krisen i PostNord, pointerer han.

Samme besked lyder fra partiformanden, der opfordrer til at flytte fokus fra næser til postvæsenet:

- Kernen er, om danskerne får post til tiden.

/ritzau/