DF markant frem efter udlændingesag

Mens Socialdemokraterne står stille, går Dansk Folkeparti markant frem efter sommerens udlændingesager. SF ligger fortsat over valgresultatet, men daler lidt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti går i den første Catinét meningsmåling efter sommerens sager om EU-pres på de danske udlændingeregler markant frem.

Partiet lå i juni til 14,4 procent af stemmerne, men står nu til at få 16,1 procent, svarende til 29 mandater. Ved valget i efteråret fik Dansk Folkeparti 25 mandater med 13,9 procent af stemmerne.

Socialdemokraterne, som i den forløbne uge har lanceret en fælles integrationsplan med SF, står til gengæld stille. Partiet står lige nu til 42 mandater med 23,6 procent af stemmerne. Det er under valgets 25,5 procent og 45 mandater. I forhold til i juni er det stilstand.

SF, som ud over integrationsplanen med Socialdemokraterne, der blev præsenteret den 14. august, også har lovet at stemme for finansloven til efteråret, står fortsat over valgresultatets historiske 23 mandater fra efteråret. Lige nu står partiet til 28 mandater med 15,6 procent af stemmerne. Det er dog et fald i forhold til, at partiet tidligere på året var helt oppe på rekordhøje 20,8 procent af stemmerne.

/ritzau/