DF: Man skal ikke kunne skifte køn fra den ene dag til den anden

Dansk Folkeparti afviser at ændre lovgivningen i forhold til transkønnede. Partiet mener, at transkønnede fortsat skal tvinges til at blive kastreret eller steriliseret ved operation.

Foto: ERIK LUNTANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er helt hen i vejret, når organisationen Amnesty International giver udtryk for, at Danmark krænker transkønnedes rettigheder. Det mener Dansk Folkeparti.

»Jeg synes, at Amnesty med sin kritik er langt ude, når man ser på, hvor frisindede vi er i Danmark i forhold til så mange andre lande. Der er lande, hvor homoseksuelle ikke kan gå på gaden, så mon ikke de skulle tage fat der i stedet for,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Transkønnede er personer, der oplever, at de er født i det forkerte køns krop, og som ønsker at opnå fysisk eller juridisk kønsskifte. Amnesty mener, det er problematisk, at transkønnede i Danmark tvinges til at blive kastreret eller steriliseret ved operation, der enten fjerner æggestokke og livmoder eller testikler og penis.

Det sker, selv om mange transkønnede ikke ønsker operation, men gerne vil nøjes med at ændre deres udseende ved hjælp af hormoner. Amnesty opfordrer politikerne til at fjerne kastrationskravet fra lovgivningen og fjerne transkønnethed fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.

Dansk Folkeparti afviser opfordringen fra Amnesty:

»Man bliver født i et køn. Hvis det så viser sig, at det ikke er det køn, man føler, man er, skal man altså gennem nogle ting for at være sikker. Vi kan altså ikke bare skifte køn fra den ene dag til anden,« siger Liselott Blixt. Hun mener, at hvis man følger Amnestys tankegang, vil det være en udviskning af kønnene.

»Jeg synes, at vi har nogle rigtig gode regler på området, og dem vil jeg holde fast i,« siger Liselott Blixt.