DF: Luk grænserne med det samme

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, vil have slået grænsebommene ned med det samme, efter omkring 170 migranter og flygtninge søndag eftermiddag ankom til Rødby med færge.

Flygtninge ankommer til Rødby fra Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal indføres grænsekontrol med det samme.

Sådan lyder det fra formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF), efter op mod 170 flygtninge i løbet af søndag eftermiddag er søgt ind over grænsen ved Rødby.

Budskabet kommer i et opslag på Facebook, hvor formanden opfordrer regeringen til at træde i karakter:

»Nu må regeringen træde i karakter! Schengen-samarbejdet ER brudt sammen. Med den frie bevægelighed får de migranter, der strømmer ind i Europa i disse uger uhindret adgang også til Danmark! Derfor skal der indføres grænsekontrol NU! Kald det midlertidigt eller permanent - bare det sker!,« skriver Kristian Thulsesen Dahl på Facebook.

Søndag aften registrerede Syd- og Sønderjyllands Politi og Fyns Politi i alt op mod 60 migranter og flygtninge, der er ankommet til Danmark med tog.

Danmark har indtil nu været forholdsvis upåvirkede af den strøm af flygtninge, der er kommet til Europa fra Mellemøsten. Lørdag valgte Østrig og Tyskland dog at åbne deres grænser mod Ungarn, hvilket har fået flere tusinde flygtninge til at søge vestpå og nordpå.