DF: Længere fængselsstraffe til menneskesmuglere

Justitsministeren skal straks indkalde til forhandlinger om flygtningestrømmen fra Syrien, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører. Han foreslår længere fængselsstraffe til menneskesmuglere, og at syriske flygtninge sendes til modtagecentre i nærområdet ved Syrien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 16 menneskesmuglere er blevet anholdt i Danmark den seneste måneds tid. Og af de 78 syriske flygtninge, som Syd- og Sønderjyllands Politi har tilbageholdt ved grænsen i år, er hele 61 blevet taget alene i september.

Berlingske beskriver fredag et pludseligt stigende antal menneskesmuglingssager ved de danske grænseovergange i Sønderjylland og ved færgeruterne på Lolland og Falster. Menneskesmuglernes priser kan ifølge Berlingskes oplysninger svinge fra omkring 1.000 kroner til langt over 30.000 kroner.

Den illegale flygtningestrøm får nu Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), til at råbe vagt i gevær.

»Det er meget voldsomme tal. Jeg synes også, at det er skræmmende, at der er mennesker, der tjener så gode penge på menneskesmugling. Og jeg synes, at justitsministeren må til at indse, hvor akut og alvorlig situationen er og indkalde partierne, herunder Dansk Folkeparti, til forhandlinger, så vi kan få gjort noget ved det,« siger Martin Henriksen.

Han opfordrer til, at straffen for menneskesmugling bliver sat markant op, og foreslår, at menneskesmuglere skal mindst tre år i fængsel, mens der under særligt skærpede omstændigheder skal kunne gives endnu længere straffe.

I øjeblikket får næsten alle syriske flygtninge asyl i Danmark, fordi de har et berettiget krav på beskyttelse, og Flygtningenævnet har lempet kravene til asylansøgere fra flere uroplagede områder i Syrien.

Det er ikke vejen frem, mener integrationsordføreren:

»Dansk Folkeparti har den opfattelse, at vi skal hjælpe dem i nærområderne. Og i forhold til dem, der kommer til Danmark, der synes jeg, man bliver nødt til at sige, at nu har Danmark som land i årtier taget imod flygtninge fra mange forskellige konflikter, og der er altså grænser for, hvor meget vi kan klare«.

Derfor må politikerne med det samme reagere for at beskytte sammenhængskraften i Danmark, mener Martin Henriksen. Han foreslår, at Danmark indleder en proces, gerne med andre lande og internationale organisationer, om at oprette og drive modtagecentre i nærområderne ved Syrien.

»Så kan asylansøgere, der kommer til Danmark, blive transporteret derned, hvis vi vurderer, at de har ret til hjælp,« siger han.

Martin Henriksen foreslår, at man alternativt giver de syriske flygtninge en midlertidig opholdstilladelse på et halvt år eller et år, »så man er sikker på, at den udløber, så de kan blive sendt hjem«.