DF: Krigsforbrydere på tålt ophold skal ud af landet

Dansk Folkepartis vil have krigsforbrydere på tålt ophold i Danmark smidt ud af landet. Retsordfører Peter Skaarup kalder justitsministeren i samråd om sagen.

-Arkiv- SE RITZAU DF: Taliban-krigere skal ud af Danmark hurtigst muligt BV.: RB-PLUS ARKIVFOTO 2011 af DF's Peter Skaarup- - Se RB 29/6 2014 11.53. Efter Se og Hør-skandalen ønsker flere politikere at få en redegørelse fra erhvervs- og vækstministeren om tilsynet af Nets. Men det ser ikke ud til at ske. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krigsforbrydere skal ikke have lov til at gå frit omkring i Danmark på såkaldt tålt ophold. De skal ud af landet, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF) efter Søndagsavisens artikel om 21 personer, der lever på tålt ophold i landet, selv om de har ifølge eget udsagn har begået alvorlige krigsforbrydelser.

»Der er tale om personer, der har begået endog særdeles grov kriminalitet såsom krigsforbrydelser, narkokriminalitet, voldtægt og drab. Det står krystalklart for mig, at de her kriminelle skal ud af Danmark. Og det kan kun gå meget for langsomt,« skriver Peter Skaarup i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) siger til Søndagsavisen, at hun selv er meget frustreret over ikke at kunne sende forbryderne ud af landet, fordi det vil stride mod vores internationale forpligtelser.

Dansk Folkeparti har tidligere opfordret til at se nærmere på, hvordan krigsforbrydere kan sendes ud af landet, men er blevet afvist med henvisning til internationale konventioner.

»Det er blevet sådan et mantra, en redningsplanke for ikke at gøre noget. Jeg tror, at langt de fleste danskere mener, at en udlænding, der har begået for eksempel drab, selvfølgelig skal udvises. Derfor er det på høje tid, at vi tager et kritisk blik på konventionerne. Derfor vil jeg igen opfordre de andre partier i Folketinget til at tage »konventionshatten« af og komme ind i kampen, så vi kan få gjort noget effektivt ved det her,« lyder det fra Peter Skaarup, der nu vil kalde justitsministeren i samråd om sagen.