DF kræver veterancenter til provinsen

Et veterancenter skal placeres i provinsen og ikke i København, mener Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen bør ikke placere et veterancenter med godt 75 ansatte psykologer, socialrådgivere samt uddannelsesvejledere i København.

Centret kan placeres i Sønderborg, Billund eller Aalborg, så veteranerne let kan komme til centret, og så det samtidig gavner "Udkantsdanmark".

Det siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører Ib Poulsen.

- Regeringen har selv spillet ud med "Danmark i bedre balance". Nu har vi et veterancenter, som ikke behøver ligge i de store byer, men godt kunne ligge decentralt. Hvis regeringen vil hjælpe "Udkantsdanmark", er her en oplagt mulighed, siger han.

Centret skal være én indgang til det offentlige for veteranerne med ét telefonnummer, som er døgnåbent alle uges dage.

Centret skal sikre samarbejde på tværs af den offentlige sektor. Det skal rådgive om internationale missioner, hjælpe veteraner med sociale og psykiske problemer samt rådgive dem om støtte.

Det er ifølge Ib Poulsen vigtigt, at centret kun har én og samme indgang til det offentlige system.

- Vi har set mange eksempler på, at folk ikke kunne få tilbudt en bolig, og kommunerne har ikke været gearet til at tackle vores veteraner, siger han.

Ib Poulsen påpeger, at der var stor modstand mod at flytte Skat til Ringkøbing, men det har været en kæmpe succes. Han afviser, at flere veteraner lettere kan komme til centret i København end rejse til Sønderborg, Billund eller Aalborg.

- Mange af soldaterne er fra den del af landet (Jylland). Afstanden fra København til Sønderborg er den samme som afstanden fra Sønderborg til København.

Det er et spørgsmål, om man vil være med til at styrke "Udkantsdanmark" ved at lægge statslige arbejdspladser udenfor Valby bakke, siger Ib Poulsen.

/ritzau/