DF kræver udlændingestramninger som betaling for skattelettelser

DF-formand Kristian Thulesen Dahl går til efterårets drøftelser om bl.a. skattelettelser med krav om nye udlændingepolitiske stramninger. Det skal nok gå, lyder det fra V og LA.

Dansk Folkepartis pressemøde efter sommergruppemødet på Christiansminde Hotel i Svendborg 10. august 2016. Formand Kristian Thulesen Dahl (tv.) og gruppeformand Peter Skaarup (th.). (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Skat?" spurgte Kristian Thulesen Dahl.

Med store øjne kiggede DF-formanden ud over de fremmødte på pressemødet ved partiets sommergruppemøde på Hotel Christiansminde i Svendborg.

"Åh, det er godt, du nævnte skat. Jeg havde helt glemt skat i forbindelse med efteråret," fortsatte han.

Mens andre borgerlige partier går ind i efterårets politiske forhandlinger med krav om topskattelettelser, så trumfer ét tema efter DFs opfattelse alle andre: Udlændingepolitikken.

På onsdagens pressemøde præsenterede DF-formanden også en ny fem-punkts plan, der skal dæmme op for den økonomiske og kulturelle trussel, som asylstrømmen efter partiets opfattelse udgør mod Danmark.

"Nationen. Danmark. Det store hus, som vi har overtaget, står og falder med, om vi har styr på de store udfordringer i forhold til den omkringliggende verden," sagde Kristian Thulesen Dahl og fortsatte:

"Og det tema vil Dansk Folkeparti lægge på bordet som afgørende for, om vi kan få tingene til at lykkes."

For det første skal permanent og udbygget grænsekontrol erstatte den nuværende midlertidige kontrol ved landets grænser. Hér skal asylansøgere have deres sag "straksbehandlet", så afvisning kan ske samme sted.    

For de personer, som allerede er kommet ind i Danmark, skal repatrieringsplanen - planer for hjemsendelse - erstatte de nuværende integrationsplaner. Samtidig ønsker DF et opgør med, at personer på midlertidigt ophold kan optjene ret til dagspenge, som det blev besluttet med forårets trepartsaftale.

Endelig mener DF, at Danmark skal »frigøre« sig fra internatonale konventioner, så Danmark i højere grad kan udvise kriminelle, afvise familiesammenføring og nægte at give dansk statsborgerskab. Danmark skal ifølge Kristian Thulesen Dahl sætte et eksempel, som han forventer, at andre lande vil følge.

"Vi gør det på baggrund af en sommer, hvor der har været terroranslag i flere lande. Og jeg tror, at de fleste, der tænker tilbage på de gruopvækkende oplevelser, ved, det er nødvendigt, at politikerne tager ansvaret og sikrer, at Danmark er et land, som vi med stolthed kan levere videre til de næste generationer," sagde Kristian Thulesen Dahl og understregede, at hvis juraen står i vejen initiativerne, må juraen laves om.

Som blå bloks største parti vil DF spille en vigtigt rolle under de kommende forhandlinger om blandt andet en eventuel skattereform, et nyt system for ejendomsvurderinger og boligskat, en ny finansieringsmodel for grøn omstilling. Svære sager, hvor der skal flyttes rundt på milliarder af kroner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forventes senere på måneden at fremlægge en 2025-plan, der sparker forløbet i gang.

Men efteråret bliver næppe lettere at styre igennem efter, Kristian Thuelsen Dahl onsdag understregede, at hvis DF skal være med til at give topskattelettelser, skal der sikres en vækst i de offentlige udgifter 0,8 pct. om året. Penge, som skal gå til især ældre, sundsvæsnet og mere politi i grænseområderne.

Det lettes nok heller ikke af, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, bejler til DF om et parløb for bl.a. at undgå de topskattelettelser, som Liberal Alliance kræver for ikke at vælte regeringen. DF-formanden er åben over for samarbejde med S, men betinger sig stramninger af udlændingepolitikken.

Trods DFs nye bastante krav vælger Venstre og Liberal Alliance at se lyst på muligheden for, at de borgerlige partier blive enige om efterårets politiske spørgsmål.

”DF fortæller hvilke områder, der er vigtige for dem, men virker indstillet på at have ja-hatten på i forhandlingerne. Og det, synes jeg, er en klog måde at føre politik på,” siger Venstres politiske ordfører Jakob Elleman-Jensen, som endnu vil tage stilling til, om Venstre kan acceptere DFs udlændingepolitiske krav.

Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er enig med DF i, at antallet af asylansøgere skal begrænses. Og så glæder han sig også over, at DF ikke kategorisk afviser topskattelettelser.

”Det, synes jeg, viser, at det selvfølgelig ender med en blå aftale til efteråret. Selvom de måske flirter med Socialdemokraterne i spalterne, så ved de godt, at når det kommer til stykket, så er det de fire blå partier, der skal løse de udfordringer, Danmark står over for,” siger Simon Emil Ammitzbøll.