DF kræver samråd om udviste kriminelle: De kommer tilbage efter få timer

Stadig flere udviste kriminelle udlændinge vender tilbage til Danmark. Dansk Folkeparti vil kalde justitsministeren i samråd for at høre regeringens plan på området.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

Sidste år blev mindst 476 personer taget i at overtræde deres indrejseforbud i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er for mange, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), der ifølge TV2 nu vil kalde justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at høre, hvad regeringen vil stille op.

»Det er mildest talt problematisk for vores land, for selvom man er sluppet af med en mand, der har begået kriminalitet i Danmark, så kommer vedkommende åbenbart lige så hurtigt igen. Der er eksempler på, at der kun går få timer, før vedkommende er tilbage igen,« siger Peter Skaarup.

Selv har DFs retsordfører tre idéer til, hvad der kan gøres:

»For det første skal afsoningen foregå i hjemlandet. Den dømte skal sendes hjem til det land, han kom fra og afsone der. Det næste er, at vi skal have en effektiv grænsekontrol, så dem, der alligevel kommer tilbage, bliver stoppet ved grænsen. Og det sidste er, at det skal medføre en følelig ekstrastraf, hvis man kommer tilbage. I dag gives der jo kun nogle få dages fængsel oveni,« siger Peter Skaarup til TV2.

En del af stigningen i antallet af kriminelle udviste udlændinge har dog en forklaring, påpeger forsvarsadvokat Henrik Stagetorn, der gennem sit arbejde møder mange af de udviste.

Forsvarsadvokaten henviser til, at Københavns Politi har kørt målrettede kampagner, hvor man i perioder har anholdt flere end normalt.

I 2011 blev 368 udviste taget i at rejse ind i Danmark, og siden har tallet været støt stigende til 476 personer sidste år.