DF: Kommunerne har svigtet ældre med kommunal jobgaranti

DF vil have de ledige ældre ud på arbejdsmarkedet frem for i seniorjob. Kommunerne vil skrotte ordningen.

Foto: Katrine Emilie Andersen. Dansk Folkeparti holder døren åben for Socialistisk Folkeparti. Det siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF), efter at SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i lørdagens udgave af Jyllands-Posten åbner for et tæt samarbejde i forbindelse med de politiske forhandlinger om reformen. Bent Bøgsted fra DF er en af nøglepersonerne i forhandlingerne i Beskæftigelsesministeriet. (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

København. Kommunerne skal øge indsatsen for at få ledige tæt på pensionsalderen ud på arbejdsmarkedet i stedet for i seniorjob.

Det mener beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti Bent Bøgsted i kølvandet på, at landets 98 kommunerne ifølge Børsen vil afskaffe seniorjobordningen.

Frem til 2012 var under 500 danskere i seniorjob. Siden da er ordningen eksploderet, så der ved udgangen af 2016 var over 4000 i seniorjob.

Det vidner ifølge DF-ordføreren om, at kommunerne ikke gør nok for at få ældre tilbage i job uden for kommunen.

- Vi synes, at kommunerne har svigtet i at få dem tilbage på arbejdsmarkedet. Det er der, hvor der skal laves en større indsats.

- Jobkonsulenterne i kommunen skal have kontakt til arbejdsgiverne og finde ud af, hvor det er muligt at få seniorerne i job, siger Bent Bøgsted.

Ordningen betyder, at ledige, der har opbrugt deres dagpenge og er fem år fra efterlønsalderen kan henvende sig hos den lokale kommune og kræve et job til den overenskomstfastsatte løn.

Det gælder, uanset hvilke kvalifikationer den ledige har, og uanset om kommunen har brug for den ekstra arbejdskraft.

/ritzau/