DF klar til at sende danske specialstyrker til Irak og Syrien

Vi må bekæmpe Islamisk Stat, mener DF's Marie Krarup, som støtter specialstyrker til Irak og Syrien.

Foto: Henning Bagger

Dansk Folkeparti står bag, hvis regeringen vil sende specialstyrker til området mellem Irak og Syrien i kampen mod Islamisk Stat.

Det siger DF's forsvarsordfører Marie Krarup om Politikens oplysninger, som avisen har fået bekræftet af unavngivne kilder.

- Vi ser positivt på det, fordi vi gerne vil bekæmpe Islamisk Stat, siger Marie Krarup.

Fredag i Udenrigspolitisk Nævn ventes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) redegøre for planen under punkterne "Internationale operationer" og "Syrien/Irak".

Danmark har allerede udsendt specialstyrker til Irak, hvor de træner irakiske soldater. DF's forsvarsordfører erkender, at det rummer farer, hvis danske soldater skal i kamp.

- Jo. Det er en risikabel operation. Det ligger i naturlig forlængelse af dét, de allerede gør. Derfor ser vi positivt på det, siger Marie Krarup.

Hun understreger, at danske specialstyrker ikke skal kæmpe alene. De vil indgå i en international styrke, som de før har gjort i Afghanistan.

Her hjalp soldater fra Jægerkorpset og Frømandskorpset efter terrorangrebet 11. september 2001 amerikanske styrker i kampen mod al-Qaeda. Senere var danske specialstyrker også udsendt til Helmand-provisen i Afghanistan.

Flere partier var torsdag til en tophemmelig briefing i Forsvarsministeriet, hvor regeringen redegjorde for planerne forud for nævnsmødet.

Ifølge Politikens oplysninger blev politikere før briefingen bedt lægge deres telefoner, før de gik ind i mødelokalet.

Regeringen fremsætter ifølge Ritzaus oplysninger fredag et beslutningsforslag om at udsende specialstyrker.

/ritzau/