DF: Klap lige hesten Barfoed

De Konservative skal stoppe med at skabe utryghed blandt børnefamilierne med forslaget om at målrette børnechecken til de svageste, mener Dansk Folkeparti.

De Konservative skal stoppe med at skabe utryghed blandt børnefamilierne med forslaget om at målrette børnechecken til de svageste, mener Dansk Folkeparti Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klap lige hesten. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup til de Konservative. Regeringens støtteparti vender sig imod det konservative forslag om at nedsætte en kommission, der skal granske mulighederne for at indføre mere brugerbetaling, lavere skatter og målrette offentlige ydelser til de svageste.

- Det må stå for de Konservatives egen regning. Det er ikke noget, der på nogen måde er forpligtende for Dansk Folkeparti. Det får man ikke os med på, siger Peter Skaarup.

Han er utilfreds med, at de Konservative skaber fornyet usikkerhed om børnechecken, når regeringen og Dansk Folkeparti netop har sparet på det område i forbindelse med regeringens genopretningsaftale.

- Det er vel ikke for meget forlangt, at man lige klapper hesten, når vi netop har lavet en justering, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om. Så kan det godt være, at man en gang i fremtiden får kigget på nogle af de elementer, man har lavet forlig om. Men det er lovlig kort tid efter at begynde at skabe utryghed blandt børnefamilierne, siger Peter Skaarup.

Han mener, at det konservative udspil går stik imod logikken bag regeringen og DFs genopretningsaftale.

- EU har netop kundgjort deres ønske om budgetforbedringer over tre år. Når vi nu har taget højde for situationen med gældssætning, så vil det være uheldigt, hvis man begynder at lave om på det, siger Peter Skaarup