DF kalder henvisnings-straf for »usmagelig«

Dansk Folkeparti afviser blankt idéen om at straffe praktiserende læger, der sender for mange patienter på sygehuset.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er et af de værste forslag, jeg har set«.

Så klar er meldingen fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører efter det er kommet frem, at regeringen og Venstre går med tanker om at give økonomiske lussinger til læger, der belaster sundhedssystemet ved at henvise for mange patienter.

»Det vil betyde, at nogle mennesker kan gå med en sygdom, der ikke bliver opdaget, da de ikke bliver henvist,« siger Liselott Blixt (DF).

Ifølge Jyllands-Posten vil regeringen og Venstre have bedre styring med, hvor mange patienter de praktiserende læger henviser, og det skal blandt andet ske ved at belønne de læger, der henviser få, og straffe de læger, der henviser mange.

»Det vil i første omgang få borgere med gode lønninger til at få behandlingen i det private, og derved øge forskellen mellem de to grupper, som ministeren ellers hele tiden taler om, skal være lig hinanden,« siger Liselott Blixt.

Dansk Folkeparti så hellere, at man slækkede på henvisningskravet i stedet for at begrænse henvisningerne.

»I Sverige for eksempel har man en walk-in mammografiscreening, hvor man ikke behøver henvisning, men blot kan komme, hvis man opdager en knude i brystet. Andre lande har ikke henvisning til fysioterapeut, noget som også Dansk folkeparti har foreslået,« siger Liselott Blixt.