DF insisterer på akut stramning af flygtningeydelser

Der kom 156 flere asylsøgere til Danmark i sidste måned sammenlignet med maj 2014. Dansk Folkeparti kræver hastestramninger af flygtningenes ydelser.

Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaard, Peter Skaarup m.fl. deltager i DF's roadshow "Tillid og tryghed direkte til dig", ved Nørreport i København. Her Peter Skaarup Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste måned kom 156 flere asylsøgere til Danmark i sidste måned end i maj 2014, og det får nu Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup (DF) til at insistere på at sænke ydelserne til flygtninge omgående, skriver Jyllands-Posten.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) varslede før valget, at han ville indkalde Folketinget til hastebehandling af asylstramninger i tilfælde af en valgsejr.

Peter Skaarup mener, at et nyt borgerligt flertal bør starte med at skære i ydelserne til flygtningefamilier, fordi der er enighed blandt partierne på det område.

»Der skal gøres noget nu, og det gælder først og fremmest vilkårene, som har været trækplaster for menneskesmuglere. Der vil vi gerne ned på det gamle niveau med starthjælpen så hurtigt som overhovedet muligt, og det skulle der være et flertal for nu,« siger Skaarup.

DF og Venstre har foreslået, at flygtningefamilier i stedet for fuld kontanthjælp får en ydelse på SU-niveau. Det skal også gælde flygtninge, som kom til Danmark for flere år siden, men som fortsat er på kontanthjælp.

Ifølge Peter Skaarup skal lovforslaget omfatte så mange som muligt, da der både er økonomi og et signal til menneskesmuglerne i det, skriver Jyllands-Posten.