DF: Ikke overraskende med muslimsk modstand mod Israel

Dansk Folkeparti er ikke overrasket over, at halvdelen af danske muslimer er af den opfattelse, at Israel ikke bør eksistere. Røde partier har en del af ansvaret, mener Søren Espersen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når partier som Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne igennem årtier har kritiseret Israel i hårde vendinger og fremhæver Palæstina, så har de ubevidst ansporet til en voksende modstand mod førstnævnte.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), der kalder tendensen for »ærgerlig«.

En ny måling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, viser, at halvdelen af de danske muslimer mener, at staten Israel helt skulle fjernes fra landkortet.

Den opfattelse flugter mildest talt ikke med den linje, der er i dansk udenrigspolitik, men det overrasker ikke Søren Espersen.

»Det er ikke overraskende. Politikere her i Danmark er hele tiden kritiske over for Israel og har travlt med at fremhæve Palæstina. Hos særligt de røde partier er det en tendens, der længe har gjort sig gældende,« siger Søren Espersen.

»Det er ærgerligt, for det bunder i høj grad på nogen kampagner fra palæstinensisk side, der har båret frugt, og hvor man hele tiden vil fortælle, hvor forfærdelig tingene er. Men sandheden er, at det er en meget kompleks situation dernede,« siger Søren Espersen.

Han hæfter sig dog ved, at 34,9 procent af de adspurgte muslimer ifølge Jyllands-Posten anerkender Israels virke.

»Det giver mig en lille smule håb, og det er flere, end jeg havde regnet med på forhånd,« siger næstformanden fra DF.

Han kalder det samtidig »grotesk«, at der fortsat kan herske så stor modstand mod den israelsk.

»Israel har eksisteret i mere end 70 år og indtager den særstilling i forhold til alle andre lande på jorden, at de dagligt skal berettige sin egen eksistens. Det er grotesk,« siger Søren Espersen.