DF: Hvad har udvalget kostet, Mette Frederiksen?

Dansk Folkeparti vil vide, hvad barselsudvalget har kostet, når dets anbefalinger alligevel bliver skrottet.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og ligestillingsordfører Pia Adelsteen (SF). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden det nedsatte barselsudvalg nåede at komme med dets anbefalinger, droppede regeringen tirsdag den øremærkede barsel til mænd. Men da udvalgets ni måneders arbejde ikke har været gratis, vil Dansk Folkeparti nu have frem, hvad barselsudvalget har kostet.

Selvom partiet er imod øremærket barsel til mænd og derfor glad for regeringens beslutning, synes ligestillingsordfører Pia Adelsteen (DF), at forløbet har været en omgang rod. ?»Det virker som noget hovsa-politik, at regeringen, kort før barselsudvalget skulle have været kommet med dets anbefalinger, kommer med dens eget udspil, der slet ikke involverer udvalget. Derfor vil jeg spørge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), hvad barselsudvalgets ni måneders arbejde har kostet. Det er jo skatteborgernes penge, der er blevet brugt,« siger hun.

Barselsudvalget blev nedsat i januar og har siden arbejdet på en rapport med anbefalinger, der skulle kaste lys over fordele og ulemper ved øremærket barsel til mænd. Rapporten skulle have været kommet i løbet af kort tid, men udvalget nåede altså aldrig at komme med deres anbefalinger. Det er for dårligt, mener Pia Adelsteen.

»Regeringen nedsætter et udvalg og nægter derefter at have en debat om barselsspørgsmålet med henvisning til, at udvalget arbejder på deres anbefalinger. Til sidst kommer man så med en udmelding, som slet ikke har noget med udvalgets arbejde at gøre. De nåede jo slet ikke at komme med deres anbefalinger, og det minder om en form for syltekrukke,« siger ligestillingsordføreren.

Dansk Folkeparti stiller sig også meget kritisk overfor regeringens nye plan, der skal give 100 kroner om dagen skattefrit til de familier, hvor begge forældre holder mindst seks ugers barselsorlov.

Bonussen bliver udbetalt, når den forælder, der tager mindst orlov (næsten altid faren), tager mindst seks ugers orlov. Derfor har Pia Adelsteen også stillet et spørgsmål til ligestillingsminister Manu Sareen (R) om, hvorvidt det er ligestilling at betale penge for, at mænd tager barselsorlov.