DF: Holst-sag overskygger det politiske arbejde

Dansk Folkeparti opfordrer forsvarsminister Carl Holst til af egen drift at lægge alle oplysninger frem i sagen om muligt misbrug af embedsmandsansat kommunikationsmedarbejder.

Dansk Folkeparti opfordrer forsvarsminister Carl Holst til at lægge alt frem i sagen om muligt misbrug af embedsmandsansat kommunikationsmedarbejder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om forsvarsminister Carl Holst (V) og hans mulige misbrug af en embedsmandsansat kommunikationsmedarbejder skygger for det politiske arbejde på Christiansborg.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen (DF), der opfordrer Carl Holst til frivilligt at lægge alt frem.

»Pressen kommer hele tiden med ting, der ligesom skal hales ud af Carl Holst, og nu skal Statsforvaltningen og politiet - er der nogen, der siger - til at undersøge sagen. I stedet burde han lægge det hele frem af sig selv. Min opfordring til ham er: Se nu at få det gjort, så vi kan komme videre,« siger Søren Espersen og understreger, at han har fuld tillid til forsvarsministeren.

»Han har ikke foretaget sig noget som forsvarsminister, som vi ikke kan bakke op om. Vi har fuld tillid til regeringen og til alle ministre,« siger Søren Espersen.

Spørgsmål: Du sagde tidligere på ugen, at det ikke var en sag for Folketinget, men en sag mellem Holst og Region Syddanmark. Hvad har ændret sig?

»Det er, at vi hele tiden bliver spurgt om sagen. Jeg får opringninger fra journalister hele tiden, så nu er det blevet en sag for os. Det er en sag for Christiansborg og i høj grad for regeringen. Det kan ikke være rigtig, hvis finanslovforhandlinger og andre forhandlinger, der pågår, skal overskygges af det her helt frem til jul. Det er virkelig irriterende, og det behøver vi ikke spilde tid på. Det er meget nemmere, hvis han selv lukker sagen,« siger Søren Espersen, der opfordrer Holst til at afholde et pressemøde, hvor han lægger alle oplysninger frem.

»Læg det hele frem, alle mails og kontrakter og fremlæg det på et pressemøde. Så behøver det ikke hales ud af ham,« siger Søren Espersen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen (S), har søndag også gentaget sin opfordring til Holst om at »lægge alle kort på bordet«.

Det sker, efter nye oplysninger er kommet frem i Jyllands-Posten søndag med eksempler på læserbreve, der er oprettet af daværende kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, Christian Ingemann, som er sendt i Carl Holsts navn og fra Carl Holsts valgkampagne-email.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, det peger i tydelig retning af, at Christian Ingemann hjalp Carl Holst med at føre valgkamp. Hvis alle relevante oplysninger i sagen skal frem, er politiet nødt til at gå ind i sagen, vurderer han. Der er nemlig tale om en privat e-mail, som ikke kan tilgås fra regionens servere.