DF hiver Vilhelmsen i nyt samråd om omstridt millionpulje

Socialministeren skal forklare, hvorfor millionpulje til socialt udsattes valgdeltagelse skulle fordobles. SF-formanden er allerede indstillet til en næse i sagen.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap har røgen efter socialminister Annette Vilhelmsens (SF) samråd om den omdiskuterede milliondonation til Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på Kanten lagt sig, før SF-formanden skal i ilden igen om samme sag.

Nu indkalder Dansk Folkeparti således ministeren til et samråd, som man håber på at kunne få gennemført allerede inden jul.

Det er Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF), der vil have Vilhelmsen til at forklare »den faglige og økonomiske begrundelse for, hvorfor puljen til fremme af socialt udsattes valgdeltagelse pludselig skulle fordobles.«

Annette Vilhelmsen oprettede forud for regional- og kommunalvalget en pulje på en million kroner, som kunne søges til initiativer, der skulle »gøre det lettere for socialt udsatte at bruge deres stemme«. Men efter ministeren i en dokumentarudsendelse kom til at love Lisbeth Zornig Andersen en million kroner til projektet Stemmer på Kanten, blev ministeriets pulje fordoblet til to millioner.

»Vi vil have svar på, hvordan ministeren bruger borgernes penge. Det handler måske om, at hele puljen til fremme af socialt udsattes valgdeltagelse blev givet væk til Stemmer på Kanten, uden at de havde ansøgt puljen,« forklarer René Christensen i et nyhedsbrev fra partiet.

»Det var en næsten personlig gave, der blev overrakt for rullende kameraer af ministeren med ordene »her er en million til dig«. Nærmest straks efter blev puljen fordoblet, da ministeren jo havde foræret puljen væk på forhånd,« skriver DF-ordføreren.

Annette Vilhelmsen (SF) svarede på et mere end tre timer langt samråd onsdag på en række spørgsmål i sagen, og her beklagede hun flere gange, at hun 29. august i år på live-TV havde lovet Lisbeth Zornig Andersen én million kroner inden ansøgningsfristen til puljen til fremme af socialt udsatte borgeres valgdeltagelse overhovedet var udløbet.

Hun beklagede samtidig, at embedsmænd fra Socialministeriet havde rådgivet Huset Zornig i, hvordan ansøgningen skulle udfyldes, så enkeltmandsvirksomheden kunne få del i puljen.

Enhedslisten indstillede Vilhelmsen (SF) til en næse i Socialudvalget efter samrådet.