DF hiver justitsminister i samråd efter ny politikritik

Justitsministeren må forklare politiets mangel på ressourcer, siger Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nok stemte Dansk Folkeparti for det aktstykke, der gav politiet en ekstrabevilling på 130 millioner kroner til et forhøjet terrorberedskab, men det var velvidende, at pengene ikke vil slå til.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), efter en række politikredse på Sjælland advarer om, at det forhøjede terrorberedskab i København går ud over den daglige betjening af borgerne i de sjællandske kredse.

»Hvad sagde vi?,« spørger Peter Skaarup retorisk, inden han uddyber kritikken:

»Vi forsøgte at få afsat flere midler til politiet, men det lykkedes ikke. Nu ved vi, hvad det går ud over. Det er alt politiarbejde, der bliver ramt det her, og jeg mener, det er helt uansvarligt,« siger Peter Skaarup.

Berlingske har fået fat i et internt notat fra Lolland-Falsters politi, hvori chefpolitiinspektør Lars Harvest beskriver store nedprioriteringer i flere afdelinger som direkte konsekvens af de mange mandskabsafgivelser til antiterror-indsatsen i København. Og dermed er det tindrende klart, at der er konkret politiarbejde, der må nedprioriteres, siger Peter Skaarup, der vil hive justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd.

»Nu vil vi gerne høre punkt for punkt, hvad det er for nogle opgaver, hun mener, kan undværes ude i politikredsene,« siger Peter Skaarup.

Spørgsmål: Men I stemte jo selv for aktstykket og de 130 millioner. Kan I tillade jer at være bagkloge, når I selv blåstemplede de ressourcer, kredsene fik?

»Det var det bedst opnåelige i situationen. Vi ville ikke risikere at stå i en situation, hvor regeringen kunne kritisere os for ikke at ville give flere ressourcer til politiet. Men det er ikke ensbetydende med, at vi syntes, der var ressourcer nok,« siger Peter Skaarup.