DF har lave forventninger til Hækkerup

Dansk Folkeparti stiller hårde krav til den nyudnævnte justitsminister Karen Hækkerup. Der skal strammes op på udlændingepolitikken, mener oppositionspartiet, der dog ikke forventer store ændringer på området.

Rokadedec2013. Torsdag d. 12. december 2013 udnævnte statsminister Helle Thorning-Schmidt fire nye ministre; Dan Jørgensen (S) bliver nye fødevareminister, Holger K. Nielsen (SF) bliver udenrigsminister, Karen Hækkerup (S) bliver justitsminister og Jonas Dahl (SF) bliver skatteminister. Her det den nye dronning i Justitsministeriet Karen Hækkerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Torsdag overtog Karen Hækkerup (S) Justitsministeriet fra Morten Bødskov (S), der tidligere på ugen gik af efter den omdiskuterede Christiania-sag. Med udskiftningen øjner Dansk Folkeparti mulighed for at få »skærpet retorikken« i ministeriet - særligt på udlændingeområdet.

»Resultaterne af regeringens udlændingepolitik viser sig løbende. Senest er det kommet frem, at mindst syv gange så mange udlændinge i år får permanent opholdstilladelse som i 2011. Og det er blandt andet det billede, som Karen Hækkerup skal ændre,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

I en pressemeddelelse understreger Henriksen dog, at han ikke tror, at DFs krav er inden for rækkevidde.

»Det er meget svært at tro på, at et nyt ansigt på denne post betyder noget nybrud i den dybt skadelige udlændingepolitik, som denne regering står for. Måske kommer der en anden retorik, men jeg tror ikke, at der kommer en ny politik. Man har naturligvis lov til at håbe,« siger han.

Den nye justitsminister kommer fra ministerposten i Fødevareministeriet, men har tidligere været social- og integrationsminister, og den erfaring agter hun efter eget udsagn at trække på i sit nye ministerium.

Ved overdragelsen af ministeriet lagde Hækkerup dog ikke skjul på, at hun vil følge i Bødskovs fodspor.

»For sammenhængskraften i Danmark er det vigtigt, at vi har en stram udlændingepolitik. Hvis et lille land skal kunne integrere udlændinge, så de kan blive danskere og blive en del af Danmark, så har antallet bestemt en betydning,« sagde Karen Hækkerup og henvendte sig direkte til sin forgænger, Morten Bødskov, med meldingen: »Så jeg kommer til at gå i dine fodspor.«