DF: Grænsekontrol mod Sverige vil skabe større sikkerhed

Dansk Folkeparti mener, at de gode erfaringer fra kontrollen ved den dansk-tyske grænse bør overføres østpå.

Martin Henriksen - 20170412224
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at det er på tide at kontrollere de personer, der rejser ind i Danmark fra Sverige. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkeparti har hele tiden været fortaler for, at Danmark bør indføre kontrol af alle indrejsende fra Sverige.

Og med fredagens terrorangreb i Stockholm mener partiets udlændingeordfører Martin Henriksen, at argumenterne er blevet endnu stærkere.

- Vi skulle igennem en stor migrantkrise, før Venstre og Socialdemokraterne indså, at det var nødvendigt med grænsekontrol til Tyskland.

- På samme måde bliver det også sværere for de andre partier at blive ved med at analysere situationen i forhold til Sverige. Der skal handles nu, siger Henriksen.

Netop erfaringerne fra grænsekontrollen mod Tyskland bør danne grobund for at forstærke indsatsen mod illegale indvandrere, mener han.

- Vi har afvist 3000 illegale indvandrere ved den tyske grænse, og kontrollen har afstedkommet 1200 sigtelser på eller ved grænsen.

- Derfor er der intet argument for, at vi ikke også skal have det mod Sverige.

- Slet ikke, når man kan se, at der er øget risiko for terror i de omkringliggende lande. Det vil også smitte af på Danmark, siger Martin Henriksen.

Han er klar over, at man aldrig nogensinde vil kunne gardere sig fuldstændigt mod angreb som det i Stockholm.

Og han ved også, at øget kontrol medfører øgede omkostninger for staten og øget bøvl for de mennesker, der måtte blive forsinket af kontrollen.

- Vi mener, at ulemperne opvejes af fordelene ved større kontrol. Den pris er vi klar til at betale fra Dansk Folkepartis side.

- Danmarks sikkerhed går forud for længere pendletid og mulige bilkøer, siger Henriksen.

En 39-årig usbeker, der havde fået afslag på sin asylansøgning, har tilstået at have begået terrorangrebet i Stockholm, hvor en lastbil blev kørt ind i en folkemængde.

Fire blev dræbt og flere såret.

I den forbindelse er det kommet frem, at den svenske stat ikke ved, hvor yderligere 12.000 andre afviste asylansøgere befinder sig.

/ritzau/