DF glæder sig over udskudte skatteforhandlinger

Statsministeren har udsat varslede forhandlinger om skattelettelser. Helt fornuftigt, mener DF.

Deter helt fornuftigt, at statsministeren nu vælger at udskyde skattediskussion, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (arkivbillede) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Liberal Alliance truer med at hive tæppet væk under regeringen, så modtager Dansk Folkeparti nyheden om de udskudte skatteforhandlinger med noget nær jubel.

- Helt fornuftigt at udskyde skattediskussion, skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på sin facebookprofil, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskudt forhandlingerne om skattelettelser til efter sommer.

Det skete tirsdag formiddag på et pressemøde i forlængelse af et regeringsseminar.

- Der er kæmpeudfordringer for vort samfund i forhold til migrantstrømmen - tiden er til at løse det - ikke kaste landet ud i en opslidende diskussion om topskatten, skriver Thulesen Dahl.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, at regeringen har en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone fra 15 til 10 procent. Statsministeren understreger, at den ambition fortsat gælder, men at han ikke kan garantere, at der vil være flertal for det.

- Vores ambitioner er fuldstændig, som vi har beskrevet det i regeringsgrundlaget, sagde Løkke på pressemødet.

Han oplyste også, at regeringen til sommer vil fremlægge en økonomisk plan, der skal række frem til 2025. Det er derfor, forhandlingerne om skat er udsat til efteråret. De skulle ellers have fundet sted i foråret.

Regeringens vurdering er, at udkommet af forhandlingerne ville blive for ringe, hvis forhandlingerne skulle finde sted, før der ligger en mere langsigtet vurdering af det økonomiske råderum.

I planen skal der blandt andet tages højde for udgifter til asylansøgere og flygtninge.

- En helt central prioritet er vores ambition om at sænke skatten på arbejde, sagde Løkke.

- Derfor fastholder vi vores ambitionsniveau, og vi vil senere i år foreslå at sætte skatten ned for dem, der er i job.

/ritzau/