DF går sammen med de røde i Hvidovre

Dansk Folkeparti har tabt kampen om borgmesterposten i Hvidovre Kommune. I stedet tager partiet sig godt betalt for at støtte Socialdemokraterne.

Mikkel S. Dencker. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED

Efter hårde forhandlinger har folketingsmedlem Mikkel Dencker (DF) opgivet at overtage topposten i Hvidovre Kommune.

Efter valget er der borgerligt flertal i Hvidovre, men lokallisten Hvidovrelisten afviser at pege på en DF-borgmester. Derfor har DF i stedet valgt at samarbejde med Socialdemokraterne, så den siddende borgmester, Helle Adelborg (S), kan fortsætte.

Mikkel Dencker forklarer, at DF støtter den socialdemokratiske borgmester for at undgå at blive sat uden for indflydelse.

»Dette vil vi i DF ikke blot passivt lade ske. Derfor har vi taget kontakt til Socialdemokraterne med henblik på en konstitueringsaftale, der skal sikre, at DFs store opbakning ved valget medfører en tilsvarende indflydelse,« siger han i en pressemeddelelse.

SF er også med i konstitueringsaftalen, som betyder, at Dansk Folkeparti får posten som viceborgmester og formandsposterne i Teknik- og Miljøudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Ungeudvalget.

»Desuden giver aftalen en klar politisk indrømmelse til DF, idet dansk kultur og traditioner sikres, således at der skal serveres traditionelle danske retter i kommunens institutioner, og at der atter kommer juletræ på Hvidovre Torv,« siger Mikkel Dencker.