DF freder pressemedarbejder

Dansk Folkepartis pressechef undskylder medarbejders mail, hvor hun truer homoseksuelle grupper med "tærsk". Medarbejderen har nu fået en skriftlig advarsel, og dermed betragter DF sagen som slut.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard har givet sin pressemedarbejder Helene MacCormac en skriftlig advarsel.

Det sker efter, at pressemedarbejderen i en mail, som ved en fejl blev sendt til Christiansborgs journalister, truer "ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper" med tærsk.

Med advarslen betragter Dansk Folkeparti sagen som udtømt. Dermed undgår Helene MacCormac at fratræde sin stilling som det var tilfældet med Venstres pressemedarbejder Ditte Okman, der tidligere på året forlod sin stilling hos Venstre, efter at hun på Facebook havde generet en ansat i Folketingets kios.

Dansk Folkepartis pressechef beklager samtidig mailen fra MacCormac.

- Den pågældende mail er sendt under indtryk af en henvendelse fra en journalist, der påstår, at Dansk Folkeparti er skyld i, at antallet af hate crimes mod homoseksuelle stiger. Det har affødt den pågældende reaktion hos medarbejderen. Jeg kender medarbejderen som en tolerant og åben person, så hun er blevet følelsesmæssigt berørt over journalistens facon, siger Søren Søndergaard.

Læs også: Jeg er årets idiot

Han fastslår dog samtidig, at det dog ikke er undskyldning for pressemedarbejderens handlemåde. Mailen er på ingen måde udtryk for Dansk Folkepartis politik – vi har ikke det fjerneste imod homoseksuelle - og mailen må stå for den pågældende medarbejders egen regning. Jeg har indskærpet over for den pågældende, at hendes adfærd i den konkrete sag er uacceptabel og uprofessionel, siger Søren Søndergaard.