DF fortryder nedsættelse af produktionselevers skoleydelse

Lavere ydelse har medført, at skolerne har mistet hver tredje elev. Der er nu flertal for at rette op.

Arkivfoto: EUC Næstved. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Dansk Folkeparti erkender, at partiet lavede en fejl, da ydelsen til landets produktionsskoleelever blev nedsat i finansloven for i år.

Det siger Marlene Harpsøe (DF), ordfører for erhvervsuddannelserne, i en pressemeddelelse. Produktionsskolerne har til formål at hjælpe unge, der er gået i stå efter folkeskolen, videre.

Der er startet 30 procent færre elever på produktionsskolerne, siden den lavere ydelse blev gældende ved årsskiftet. Det viser tal fra produktionsskolernes forening.

Og det er et problem, erkender DF.

»I Dansk Folkeparti tager vi selvfølgelig ansvaret på os. Derfor har vi stillet det klare krav overfor regeringen ved FGU-forhandlingerne, at vi hæver ydelsen igen, så der er én ydelse,« siger hun.

Dermed er der flertal for en højere ydelse, da også oppositionen er for.

Sammen med regeringen nedsatte DF ydelsen for produktionsskoleelever, så en udeboende over 18 år nu får 5400 kroner om måneden frem for de oprindelige 7300 kroner.

Forhandlingerne om et nyt og forberedende uddannelsessystem nærmer sig netop nu sin afslutning.

Den forberedende grunduddannelse, FGU, skulle samle de forskellige tilbud til unge under 25 år, der ikke er klar til en ungdomsuddannelse.

Regeringen har i sit udspil fra starten af sommeren lagt op til, at elever på FGU skulle have en skoleydelse svarende til den nedsatte på produktionsskolerne.

Men det er der altså nu flertal imod.

Regeringen har siden opgivet deres oprindelige udspil om, at ydelsen skal være den samme som den nuværende nedsatte skoleydelse for produktionsskoleelever.

/ritzau/