DF forsøger at skaffe alternativt moské-flertal

Forud for onsdagens folketingsdebat om Grimhøj-moskeen prøver Dansk Folkeparti at skabe flertal for en undersøgelse, der skal vise, om moskeen kan forbydes.

Foto: Bo Amstrup. Grimhøj-moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.
Læs mere
Fold sammen

Onsdag er der hasteforespørgselsdebat i Folketinget om Grimhøj-moskeen i Aarhus.

Dansk Folkeparti forsøger tirsdag aften at stable et flertal uden om regeringen på benene, så man kan få undersøgt, om moskeen kan forbydes.

»Vi forsøger at få de borgerlige partier plus SF til at bakke op om et forslag til vedtagelse, der pålægger regeringen at undersøge, om Grimhøj-moskeen kan forbydes. Vi mener, at det, der sker i Grimhøj-moskeen, er samfundsundergravende arbejde. De forstyrrer den offentlige orden, og de opfordrer til vold og terror med deres omtale af Islamisk Stat,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Han er fortrøstningsfuld, når han skal vurdere sandsynligheden for, at man finder det nødvendige antal mandater for at kunne bane vejen for en undersøgelse.

»Retorikken har været hård den seneste tid, også efter DRs dokumentar om Grimhøj-moskeen. Det må forpligtige de øvrige partier til at gå skridtet videre,« siger Martin Henriksen.

Stod det til ham, var moskeen allerede blevet forbudt.

»Vi er klar til at forbyde Grimhøj-moskeen og foreningen bag. Men det kan vi ikke samle flertal for. Men jeg håber og forventer, at et flertal vil pålægge regeringen at undersøge, om det kan lade sig gøre,« siger Martin Henriksen.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra SF for at høre, om partiet støtter ønsket om en undersøgelse.