DF-formand tager en del af ansvaret for skandale om EU-rod

Tilliden til DF skal genvindes, mener Kristian Thulesen Dahl, der ikke vil undskylde til tidligere medlem.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at partiet ved at betale EU-midler tilbage har gjort rent bord. Arkivfoto Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. En del af ansvaret for rodet med EU-midler sendt til Dansk Folkepartis kasse ligger på partiformand Kristian Thulesen Dahls skuldre.

Det siger han fredag aften til DR.

- Det er også mit ansvar. Det var derfor, jeg satte mig for at bruge ugen på at få ryddet op, så vores medlemmer og vælgerne kan tro på, at vi har gjort, hvad vi kan for at få orden i det her, siger han.

Kristian Thulesen Dahl peger dog på, at det egentlige rod og "slendrian" først og fremmest skal findes i Europaparlamentet.

Dansk Folkeparti har fredag meldt ud, at partiet vil returnere hele den støtte, partiet i 2012-2015 har modtaget fra EU-Parlamentet via alliancen Meld og fonden Feld.

Det drejer det sig om yderligere 955.210,38 kroner. Partiet har allerede betalt 1,6 millioner tilbage.

Dermed har DF taget fat om roden, mener partiets formand.

- Jeg synes, at vi tager ansvaret. Vi går ikke halve veje, men betaler det tilbage, der er opgjort. Det er vigtigt at tage spadestikket så dybt, så vi får gjort det, vi kalder rent bord, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han siger samtidig, at han gerne ville have reageret hurtigere.

Han blev advaret om rod i regnskaberne hos EU-partisammenslutningen Meld og fonden Feld i en række mails fra daværende partimedlem Rikke Karlsson.

Kristian Thulesen Dahl mener dog ikke, at han burde undskylde til hende for ikke at have grebet ind.

- Jeg skylder hende ikke en undskyldning. Jeg synes, at hun skulle være blevet i partiet, siger han til TV2 med henvisning til, at de to ikke nåede at mødes, før hun sidste år meldte sig ud af DF.

Morten Messerschmidt, der tidligere var formand for Meld, er som konsekvens af sagen blevet smidt ud af partiets ledelse, koordinationsudvalget.

Både han og DF's nye gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, har meddelt, at de selv vil betale en del af pengene tilbage til parlamentet. Det skriver BT.

For Vistisens vedkommende drejer det sig om penge brugt til kampagner og middage.

/ritzau/