DF-formand ser perspektiver i ny trekløverregering

Anders Samuelsen mener, at det giver mest indflydelse at gå i regering. For DF-formanden er det dog omvendt.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, Rene Christensen og Peter Skraarup under forhandlinger om finansloven for 2017. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti har ikke gjort meget for at skjule, at partiet er tilfreds med at stå uden for den trekløverregering, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøger at danne disse dage.

Der er ligefrem perspektiver i at stå uden for regeringen, skriver formand Kristian Thulesen Dahl (DF) i sit ugentlige nyhedsbrev.

- Hvis en fremtidig regering kun skal have en aftale på plads med os for at have flertal, vil det give store muligheder fremover, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Flere har spurgt ham, om ikke Venstre i stedet skulle have bedt Dansk Folkeparti træde ind i regeringen, men det ville ikke have løst statsministerens gordiske knude, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Den bestod nemlig i Liberal Alliances nu hedengangne, ultimative krav om topskattelettelser på fem procentpoint for alle indkomstgrupper.

LA-formand Anders Samuelsen vil træde ind i regeringen, fordi han mener, at det giver mest indflydelse på politik, når man kan sætte sit partis præg på regeringens udspil, inden de skal forhandles med partier uden for regeringen.

Kristian Thulesen Dahl mener dog, at det giver mest indflydelse, hvis DF står uden for.

- For mig handler det ene og alene om at få så meget som muligt af Dansk Folkepartis politik igennem. Udsigten til en ny regering har ikke dæmpet min optimisme for netop det. Lad mig sige det sådan, skriver han.

Han mener nemlig, at Dansk Folkeparti nu kommer til at sidde i baghånd med de afgørende mandater. Hver gang regeringen kommer med et udspil, kan DF vurdere, hvordan partiet får mest muligt af sin politik igennem.

Trekløverregeringen forsøger igen tirsdag at formulere et regeringsgrundlag, men partierne har kun 53 mandater tilsammen. Derfor er den nødt til at søge opbakning fra eksempelvis DF, som sidde på de resterende 37.

/ritzau/