DF efter Kjer-exit: Det er ikke en ret stor sag

Livet går videre i blå blok trods krisen om Eva Kjer Hansen (V) og landbrugspakken, fastslår Dansk Folkeparti.

René Christensen (til venstre for Eva Kjer Hansen) beklager ministerens afgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste dages krise blandt de borgerlige partier har været helt ude af dimensioner, og sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og den omstridte landbrugspakke har taget en urimelig drejning.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen, der samtidig er formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

- Vi er kede af, at vi mister Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister, siger han.

- Når vi ser på den her sag, er det reelt ikke en ret stor sag. Men når vi ser på, hvilke udfordringer, Danmark står over for, så er de rigtig store, siger han og understreger, at samarbejdet mellem Dansk Folkeparti og de øvrige borgerlige partier fortsætter.

- Der er altså flere ting, som vi skal være fælles om at løse. Det skal vi arbejde med, lyder det fra René Christensen.

Lørdag besluttede Eva Kjer Hansen at forlade sin ministerpost efter flere dages krise i den borgerlige lejr om ministerens ageren i sagen om landbrugspakken.

De Konservative, som har stemt for pakken, mener, at ministeren har vildledt Folketinget i forbindelse med nogle af de udregninger, der er lavet til aftalen.

Der var et flertal i Folketinget for, at Eva Kjer Hansen skulle gå af. En samlet rød blok har været enig med De Konservative. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har dog forsvaret sin minister, som også har fået støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

/ritzau/