DF: Dybt kritisabelt med »ventelistesnyd« i psykiatrien

Det er langt fra i orden, at psykiatrien er præget af store forsinkelser, mens ventelisterne viser det modsatte, understreger DF. Venstre og Socialdemokraterne skylder at øremærke penge til området, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om decideret snyd med ventelisterne, når de afspejler, at ventetiden for psykiatriske patienter falder, mens virkeligheden er præget af store forsinkelser for patientgruppen.

Det fastslår Dansk Folkepartis sundheds- og psykiatriordfører, Liselott Blixt (DF), efter en række professionelle behandlere i psykiatrien, psykisk syge og pårørende i Jyllands-Posten kritiserer, at garantierne om hurtig diagnose og behandling til psykisk syge kun gælder på papiret og ikke i virkeligheden. Således bliver psykisk syge patienter hurtigt kaldt ind til første samtale, men herfra kan der gå lang tid, før diagnosen stilles og behandlingen igangsættes. Liselott Blixt finder situationen dybt kritisabel.

»Regeringen har længe brystet sig med, at den har gjort rigtig meget for psykiatrien, ligestillet den og gjort ventelisterne mindre. Men det er en sandhed med modifikationer, for det halter, når man kommer bagved tallene,« siger DFs psykiatri- og sundhedsordfører og fastslår:

»Det er under al kritik, at vi igen ser de svageste få den ringeste hjælp.«

Både Socialdemokraterne og Venstre har præsenteret sundhedsudspil, som ikke direkte øremærker flere midler til psykiatrien. Og det er ikke godt nok, understreger Liselott Blixt, som fastslår, at der er i høj grad mangler ressourcer i psykiatrien.

»Partierne skylder at sige, at der er nogen penge, der går direkte til psykiatrien. Man var begyndt at snakke om, at psykiatrien skulle have et løft, og derfor forstår jeg slet ikke, at man ikke har sat penge af decideret til psykiatrien. Det vil jeg i hvert fald presse på med, at vi får gjort.«

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) erkender over for Jyllands-Posten, at der mangler statistik på området, men afviser, at regeringen forsøger at tale resultaterne op. Samtidig kritiserer Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde (V) Socialdemokraterne for »at mangle kontakt til virkeligheden«.