DF »dybt bekymret« over regeringens adoptionsforslag

Dansk Folkeparti frygter, at børn risikerer at blive tvangsbortadopteret på et forkert grundlag, hvis regeringens lovforslag bliver til virkelighed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti ser med stor bekymring på regeringens lovforslag, hvor der lægges op til at kunne bortadoptere flere børn uden forældrenes tilladelse.

»Vi er dybt bekymrede over lovforslaget. Vi ved, at der desværre sker mange fejl i børnesager, og det vil jo være en sand tragedie, hvis man tvangsbortadopterer på et fejlagtigt grundlag,« siger handicapordfører Karina Adsbøl (DF).

Hun frygter, at forslaget bunder i økonomi.

»Vi har hørt forlydender om, at det skyldes økonomi. Det må og skal være barnets tarv, vi har for øje - og ikke kroner og øre,« siger Karina Adsbøl.

Lovforslaget gør det ifølge Berlingske, hvis det bliver til virkelighed, muligt for kommunerne at tvangsbortadoptere børn, hvis de kan »sandsynliggøre«, at forældrene »varigt« vil være ude af stand til at varetage omsorgen for deres børn. I dag kræves det, at kommunerne kan »godtgøre« - det vil sige bevise - at det er tilfældet.

I dag må en kommune ikke bortadoptere et barn under et år uden forældrenes tilladelse, hvis forældrene i fremtiden kan komme til at spille »en positiv rolle for barnet i forbindelse med samvær«. Men også den regel slettes i regeringens lovforslag.

Formand for KLs Social- og Sundhedsudvalg, Thomas Adelskov (S), glæder sig over regeringens planer og afviser, at tvangsbortadoptioner vil blive hverdagskost med den nye lov.

»Der vil komme flere sager, men der vil ikke ske en eksplosion i antallet. Dertil kommer, at vi ikke mener, at man skal se en tvangsbortadoption som en dårlig ting. Det kan være helt relevant, og i de tilfælde, hvor vi i dag ikke kan tvangsadoptere, men hvor vi gerne vil, mener vi, at det er til skade for barnet,« siger han til Berlingske.